Oboje su prvo nijekali krivnju, ali glumica i njezin suprug idu u zatvor

Hollywoodska glumica Lori Loughlin i njezin suprug, modni dizajner Mossimo Giannulli te velik broj ostalih slavnih roditelja pred sudom su prošli tjedan kazali da se ne osjećaju krivima za davanje mita za upis djece na prestižna američka sveučilišta.

Ipak, američki mediji sada pišu kako su i glumica i dizajner izgubili bitku na sudu pod optužbom da su Singerovoj zakladi platili 3,4 milijuna kuna da bi se njihove kćeri predstavile kao veslačice i uključile u tim na Sveučilištu Južne Kalifornije. Lori je dobila dva mjeseca zatvora i mora platiti milijun kuna kazne, a njezin suprug pet mjeseci zatvora uz izrečenu novčanu kaznu istog iznosa.

U početku su tvrdili da su novce dalavi u dobrotvorne svrhe, ali ovog tjedna priznali su krivnju jer u protivnom Loughlin i Giannulli su među 50 osoba optuženih za sudjelovanje u programu koji je bogatim roditeljima omogućio da podmićivanjem i varanjem omoguće svojoj djeci siguran upis na prestižna sveučilišta poput Yalea, Georgetowna, i USC-a (University of Southern California).

Prošli su tjedan optuženi za prijevaru i zavjeru pranja novca. Glumica i njezin suprug optuženi za davanje mita u iznosu od 500.000 dolara kako bi se njihove kćeri upisale na sveučilište u Južnoj Kaliforniji kao veslačice, premda se nijedna od njih ne bavi veslanjem. Još nekoliko roditelja na saslušanju je kazalo da se ne osjeća krivima. Glumica Felicity Huffman i još 12 roditelja odlučili su priznati krivnju, piše Večernji list.

Facebook Komentari