Koja boja je savršena za vaš dnevni boravak? To ovisi i o karakteru

Dosadila vam je bijela u domu? Zaželjeli ste se promjene, no ne znate od kuda početi? Naravno, nemate love da unajmite dizajnera interijera i ličioca. No, bez brige, donosimo vam korisne savjete o tome koju boju odabrati za svoj prostor.

Imate li boravak manje kvadrature, u boju obojite tek jedan zid, po mogućnosti onaj iza kauča ili regala/polica/TV stolića. Kad je riječ o većem prostoru, možete obojati više zidova, posebno efektno izgleda kada se obojaju nasuprotni zidovi, pa čak i strop. Sad kad znate koju površinu bojati, ostaje pitanje – u koju boju?

To ponovno diktira veličina prostora, za manje prostore idealne su svijetlije nijanse dok veći dobro podnose tamne, čak i crnu. Posebno popularne crne su boje s efektom školske ploče po kojima se može pisati i crtati.

No, osim veličine prostora, odabir boje diktira i vaš karakter, odnosno onaj svih stanara. Želite li postići smirenu, umirujuću atmosferu birajte sve nijase plave i zelene, za poticanje kreativnosti odličan izbor su žuta i narančasta. Ljubičasta je puno bolji izbor za spavaću sobu, a crvena, koja potiče apetit, neka bude rezervirana za kuhinju, piše Večernji list.

Odličan izbor su i kontrastne boje, od klasične crno bijele do spoja smeđe i narančaste, zelene i plave. Naravno, valja voditi račuani boji namještaja kako bi sve u konačnici bilo povezano u stilski skladnu cjelinu. Donosimo vam i odličan video koji će vam razjasniti sve moguće nedoumice oko odabira boje!

Facebook Komentari