Stigli nalazi testiranih radnika Đure Đakovića, dva pozitivna na korona virus

Od jučer pristiglih 15 radnika Đuro Đaković Montaže, koji su po dolasku u Slavonski Brod odmah smješteni u karantenu, dvoje ima COVID-19, izvijestili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

“Svih 15 radnika po ulazu u Hrvatsku jučer su testirale naše kolege iz Krapinsko-zagorske županije. Nalazi su stigli kasno sinoć, a prema njima dvije osobe su pozitivne na koronavirus dok ih je 12 negativno. Kod jednog radnika ćemo još ponoviti testiranje”, za SBplus kazao je ravnatelj brodskoposavskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo izv. prof. prim. dr. sc. Ante Cvitković

On je dodao kako su uz ova dva Montažina radnika iz Švedske na koronavirus pozitivne još dvije osobe s područja Brodsko-posavske županije. Riječ je o dvojici radnika inozemne tvrtke koji su došli s gradilišta u Njemačkoj. Iz te je skupine još ranije bila pozitivna jedna osoba s područja Brodsko-posavske, te po jedna iz Vukovarsko-srijemske i splitsko-dalmatinske županije.

“Poznato nam je da je na tom gradilištu u Njemačkoj još pet radnika među kojima, prema nama dostupnim podatcima, ima jedna osoba koja je pozitivna na COVID-19”, istaknuo je dr. Cvitković.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije popeo se na 41 osobu, 16 osoba je izliječeno, a uz jednu ranije preminulu osobu, trenutno je 24 aktivnih oboljelih osoba od koronavirusa.

Facebook Komentari