Navečer ne možete zaspati jer se puno brinete? Probajte ovo

Gotovo je nemoguće u današnje vrijeme odmaknuti se od ekrana, iako je većina nas svjesna da nam sigurno štete na neki način. Dokazano je i da remete naš san, pa ako ste jedni od onih koji teško usnivaju, a uz to vas trenutno prati i tjeskoba zbog pandemije, potresa i brige oko zdravlja, vrijeme je da pokušate učiniti nešto za sebe.

Navečer nemojte beskrajno skrolati društvenim mrežama ili vrtjeti TV programe niti odrađivati posao.

Ako se mučite sa spavanjem, sjednite navečer i zapišite sve što vas muči. Uzmite bilježnicu, rokovnik ili običan papir i sve svoje misli ‘istresite’ na njega.

Na staromodan način osvijestite što vas sve muči, a možda u tom procesu pronađete i skrivene razloge i neuočene obrasce ponašanja koji vas vode do poteškoća.

Pisanje je duboko osoban način komunikacije, jednako kad pišete dnevnik, sami sebi ili nekom drugome.

Prema japanskoj umjetnosti štednje, kakeibou, zapisivanje koliko ste potrošili umjesto unošenja u aplikaciju dat će vam vremena i prostora da razmislite o svom trošenju. Isto se odnosi i na vašu tjeskobu, piše Yahoo News.

Kada napišete sve što vas muči, bilo da su to djeca, roditelji, vaša budućnost, ljubavni odnos ili financije, to ćete izbaciti iz sebe. I bit će vam lakše. Osim toga, imat ćete priliku da reflektirate cijeli događaj ponovno u glavi dok pišete. Pri tom se nemojte osuđivati.

Pišite kako god želite. Ideja je da jednostavno pišete, ne da previše razmišljate. Ne morate smišljati mega pametne rečenice, samo trebate iznijeti svoje osjećaje.

Onog trenutka kad završite, vjerojatno ćete osjećati da vam je pao veliki kamen sa srca i lakše ćete usnuti, pišu 24 sata.

Nemojte se osuđivati zbog svojih emocija. Pokušajte uvesti pisanje kao svakodnevnu naviku koji će vam pomoći da živite sretnije.

Facebook Komentari