Učenici će ići u svoje razrede, engleski i vjeronauk u školi

Dječji vrtići i škole smatraju se sigurnim za djecu i zaposlenike u jednakoj mjeri kao i ostanak kod kuće, stoji u najnovijim Upurama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. To znači, navodi se u novoobjavljenim preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, da u vrtiće i škole od prvog do četvrtog razreda od ponedjeljka 25. svibnja mogu krenuti sva djeca.

Roditeljima u Zagrebu iz škola su u srijedu navečer počeli stizati upiti da se do četvrtka ujutro izjasne hoće li poslati dijete na nastavu u ponedjeljak, no nikome zasad nije jasno kako će to izgledati. Prema novoobjavljenim uputama i preporukama, te prema onome što se saznalo iz škola, zasad se može iščitati sljedeće:

– U ponedjeljak u škole mogu krenuti sva djeca od prvog do četvrtog razreda, ako nisu bolesna – dakle, nemaju temperaturu, ne šmrcaju, kašlju itd. Ako vam dijete ne krene u ponedjeljak, moći će krenuti bilo koji dan kasnije. Nije precizirano hoće li se djeca vraćati u svoje razrede sa svojim učiteljicama, odnosno hoće li biti rasformirane trenutne grupe. Planira se da se formiraju redovni razredi, no o tome će ravnatelji odlučiti u četvrtak nakon virtualnog sastanka s ministricom, te razrednih vijeća.

– Mješoviti model nastave, dakle onaj u kojem se uz nastavu u školama održava i nastava na daljinu, na snazi je i od 25. svibnja. To znači da će se gradivo raditi prema programu Škole na Trećem. Za djecu koja neće ići u školu, mora se osigurati nastava na daljinu kao i dosad.

“Škola na Trećem održavat će se do početka lipnja kako bi se osiguralo praćenje nastave za one učenike koji će još jedno vrijeme iz objektivnih ili subjektivnih razloga pratiti nastavu na daljinu.”

Zasad nije sasvim jasno što će biti s predmetnom nastavom, engleskim jezikom, vjeronaukom i glazbenom kulturom. Preporuka je da ti nastavnici rade u školi, no u nekim školama još nisu sigurni kako organizirati tu nastavu jer nastavnici ovih predmeta uglavnom rade na više škola.

Produženi boravak odvijat će se kao i dosad.

Učenici iz škola koje su u potresu previše oštećene već su preraspoređeni u druge škole, a ovisno o broju učenika koji će krenuti u ponedjeljak na nastavu roditelji će dobiti upute u koju školu će im djeca ići.

U četvrtak ujutro trebalo bi se znati više detalja o rasporedu nastave od ponedjeljka, pišu 24 sata.

Facebook Komentari