Smiljani Srnec su produljili pritvor: Iza rešetaka još dva mjeseca

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu u utorak je ponovno produljilo istražni zatvor Smiljani Srnec, kojoj sude zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić iz 2000. godine.

Smiljana se u istražnom zatvoru nalazi od veljače prošle godine, a sud svaka dva mjeseca razmatra postoje li i dalje razlozi za njezino zadržavanje ili je treba pustiti na slobodu.

Terete ju da je na ljeto 2000. godine udarcima tupotvrdim predmetom po glavi usmrtila sestru, a zatim njezino tijelo sakrila u zamrzivač u obiteljskoj kući u Palovcu u kojoj su živjele s roditeljima.

Tamo je ostalo do 16. veljače prošle godine kad su tijekom pražnjenja stare škrinje otkrili stravičnu tajnu.

Inače, istražni zatvor joj je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Naime, Smiljana je 2016. uvjetno osuđena zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela, a i psihijatri, koji su joj dijagnosticirali disocijalni poremećaj ličnosti, smatraju da bi na slobodi mogla počiniti novo kazneno djelo.

Njezin branitelj Krešimir Golubić potvrdio nam je da će se žaliti na rješenje čim primi pisani otpravak, no Vrhovni sud dosad je odbijao sve žalbe na istražni zatvor zauzimajući stav da razlozi za njegovo određivanje postoje i dalje.

Na posljednjem ročištu prošlog tjedna Smiljana je iznijela svoju obranu.

– Ne želim odgovarati za nešto što nisam učinila, ne želim biti žrtva i ne želim da to budu moja djeca. O drugim stvarima ne bih željela govoriti i ne želim odgovarati na pitanja – rekla je Smiljana jecajući.

Ponovila je da nije kriva i da nije ubila svoju sestru. Bila je nervozna, uzbuđena i znojna, a njezino izlaganje prekidao je plač pa je Smiljana nekoliko puta zastajala kako bi prozirnim jednokratnim rukavicama obrisala suze te se pribrala.

Na sljedeće ročište sudac Tomislav Brđanović odlučio je pozvati i troje svjedoka obrane koje je ranije odbijao. Riječ je o Jasmininim prijateljicama s fakulteta Danijeli Herceg i Meliti Sečan Hrastić te kolegi Ivana Srneca Tomislavu Pintariću.

Kako se neslužbeno doznaje, Pintarić također živi u Palovcu te poznaje Smiljanina supruga Ivana Srneca, ali i Dražena Palfija, jednog od svjedoka na suđenju.

Na njegov iskaz Smiljana posebno ima prigovore, optužujući ga da laže kad je rekao da je sa njom i njezinim suprugom, prije službene prijave Jasminina nestanka 2005. godine, putovao u Mađarsku.

Ispričao je da je Smiljana tom prilikom ponijela Jasminine dokumente, no nije ih pokazala policajcima jer su granicu prošli bez kontrole.

Pintarić poznaje i Palfija, sva trojica su keramičari te bi mogao znati nešto više o njihovim međusobnim odnosima, kao i kad su točno Smiljana i Ivan počeli hodati, pišu 24 sata.

Share This Article