Plenković o Penavi: Koga nema, bez njega se može i mora; Ja ne plačem ni za kim. Nije on prvi koji je napustio stranku

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nakon sastanka užeg kabineta Vlade komentirao je odlazak iz HDZ-a Ivana Penave i HDZ-ovih vijećnika iz Gradskog vijeća Grada Vukovara.

“Ja nisam gledao press konferenciju, prenijeli su mi kolege, primio sam na znanje njegovu odluku i odluku vijećnika, to je njihov odabir, politički angažman i članstvo u političkoj stranci je dobrovoljna aktivnost i svatko može birati da bude ili ne bude član, stranke, očito je odabrao da ne bude član HDZ-a, zahvaljujem mu na doprinosu, vjerujem da je i on zahvalio ovim i prijašnjim vodstvima HDZ- što je postao gradonačelnik.

Ova Vlada je učinila mnogo, to svi znaju, činit će to u budućnosti, s aspekta HDZ-.a, čelni čovjek u Vukovaru je od danas Nikola Mažar. Gospodinu Penavi želim svu sreću.”, rekao je premijer Plenković.

Premijer Plenković nakon užeg kabineta Vlade komentirao je aktualnu političku situaciju i potez Ivana Penave.

“Koga nema, bez njega se može i mora. Nema nikakvog đuturenja, niti otrovnih strelica”, kazao je premijer.

O suradnji s Penavom nakon izbora premijer je rekao: “Vidjet ćemo nakon izbora”.

Komentirao je i datum izbora: “To je odličan datum, imat ćemo svi jednake šanse”.

Plenković je kazao kako će izbornu kampanju održavati na sve moguće načine.

Komentirao je blagost prema Penavi i Škori.

“Ja ne znam što je gospodinu Penavi, on ne zna što je stranačka demokracija. Ja ne plačem ni za kim. Nije on prvi koji je napustio stranku.

Ja sam rekao da je Škoro bio angažiran u kampanji Granića i da ga nisam vidio 20 godina i rekao sam jučer da ne znam od kuda mu takva oštrina”, kazao je.

Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, temeljem istupa predsjednika i većine članova Gradskog odbora HDZ-a Grada Vukovara tijekom kojeg su oni istupili iz članstva, a sukladno Statutu, donio je odluku o raspuštanju tijela Gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara.

Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije imenovao je Povjerenstvo Gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara, a za povjerenika imenovao Nikolu Mažara, priopćeno je iz HDZ-a, prenosi dnevnik.hr.

VIDEO Izlazak Vukovaraca iz HDZ-a, Penava: Ako krenete đonom na nas, dobit ćete lakat; Idemo u neovisnu stranku; Otkrio s kim će na parlamentarne izbore

Share This Article