Vratio se nogomet u Hrvatskoj: Rijeka na Rujevici razbila Inter

Otkad na Rujevici, uz sva ograničenja, traju ‘korona-pripreme’ za nastavak sezone, mladi šef struke, radoholičar Simon Rožman (37), stalno ponavlja jedno: “Jedino što bi nam moglo nedostajati, jesu “trening-utakmice”.

E, pa, evo ih. Nakon točno 73 dana lopta se opet s centra zakotrljala na Rujevici, Riječanima je u goste stigao Inter protiv kojeg su pokazali da su golgetersku formu već dosegli. Bijeli su, logično, na praznom stadionu pobijedili 4-1. Zabijali su Yateke (13′), Lončar (32′) i Čolak (47′, 69′ – 11 m), dok je počasni gol za Inter potpisao Conev.

– Bitno je da se vratimo na teren i da dobijemo neki osjećaj jer dosad smo trenirali u manjim skupinama. Pripremne utakmice su bitne, jer ne možemo samo kliknuti prstima i vratiti automatizme. Utakmice će biti određeni pokazatelj našeg trenutnog stanja i mogućnosti – rekao je Rožman.

Nije se, međutim, igralo samo na Kvarneru na koji će u nedjelju doći i Istra. Prijateljsku su u Zagrebu odigrali Lokomotiva i Varaždin, a Varaždinci su pobijedili 4-3. Dobra najava za njih budući da će u nastavak sezone krenuti s posljednjeg mjesta.

HNL se nastavlja 5. lipnja kada će Hajduk na Poljudu dočekati Inter, dok će uvertira biti utakmice polufinala Kupa 30. i 31. svibnja između Slaven Belupa i Lokomotive, odnosno Rijeke i Osijeka, pišu 24 sata.

Facebook Komentari