VIDEO Uhićen tip koji je prijetio smrću kardinalu Puljiću zbog mise za žrtve Bleiburga

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak su u Mostaru lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 183. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Ugrožavanje sigurnosti“ i članka 163. istog zakona „Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti“, javlja Hrvatski medijski servis (HMS.ba)

Kako je navedeno u priopćenju SIPA-e, postupajući po nalogu Županijskog tužiteljstva Mostar, policijski službenici SIPA-e, u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, poduzeli su mjere i radnje s ciljem dokumentiranja navedenih kaznenih djela koja se odnose na prijetnje upućene prema više osoba posredstvom YouTube kanala.

”Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz odgovarajuće izvješće, biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Mostar”, navedeno je. Podsjećamo, na YouTubeu je objavljen video korisnika The Unstoppable Grind Master, koji sa sjekirom u ruci, komentira misu za Bleiburg održanu u Sarajevu te iznosi niz prijetnji.

Policijski službenici SIPA-e ne navode ime i prezime uhićenog, no svi mediji su prenoseći njegov video sa prijetnjama sjekirom kardinalu navodili njegovo ime i prezime (Haris Pendić).

Čitatelji Fenixa su ispod objave videa navodili kako dotični živio u Mainzu, što on spominje i na svojoj Facebook stranici. Ne zna se pouzdano je li se iz Mainzu vratio živjeti u Mostar ili još živi u Mainzu samo se u vrijeme korona-krize zatekao u Mostaru.

Nakon informacija da navodno živi u Mainzu, što su navodili neki koji ga poznaju, dvije hrvatske udruge iz Rajnsko-majnskog područja najavile su podnošenje kaznene prijave policiji u Mainzu protiv H.P, piše Fenix.

Facebook Komentari