VIDEO Plenkovićeve 32 minute objašnjavanja, a ponešto i o Penavi: Treba biti kreativan da izjavu o Borovu tumačite kao prijetnju

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na današnje raspuštanje Sabora, komentirao je što nas očekuje u idućim mjesecima, ali i oštre poruke koje mu je poslao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Plenković je objasnio zašto je HDZ kao najveća stranka predložio raspuštanje Sabora.

“Hrvatska se u proteklih par mjeseci suočila s borbom protiv koronavirusa i bitkom za radna mjesta. Oba izazova su bila zahtjevna, tražila su maksimalan angažman. Pravodobnim mjerama i odgovornim ponašanjem smo smanjili zarazu na najmanju moguću mjeru, danima imamo skoro pa jednoznamenkasti broj novozaraženih. Jako je dobra situacija, pokazali smo da država funkcionira, da nam je zdravstveni sustav otporan, u prvoj fazi bitke protiv koronavirusa smo bili izrazito dobri i kvalitetni”, rekao je Plenković te dodao da, s ozbirom da nitko ne može znati što će biti tijekom jeseni ili kasnije, smatra da je prikladan trenutak da Hrvatska ima mogućnost izaći na izbore.

“Bolje izaći na izbore kada znamo da je epidemija primirena, nego da budemo u situaciji kada bi novi val epidemije bio značajniji, tada bismo morali donostiti bitne odluke, a ne bismo znali možemo li organizirati izbore”.

Plenković se i osvrnuo se izjavu Ivana Penave.

“Nismo razgovarali, teško mi je protumačiti da zbog izjave kada nabrajate situacije poput Agrokora ili Borova možete nešto nazvati prijetnjom, treba biti kreativan u smislu slušanja i percepcije, nisam to namjeravao niti je bilo tko tko dobro sluša to mogao čuti”, rekao je Plenković.

Podsjetimo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava održao je konferenciju za novinare na kojoj je između ostalog reagirao na današnju poruku premijera Andreja Plenkovića.

“Borovo je u državnom je vlasništvu i za njegovo stanje odgovorna je ova Vlada kao i prethodnih 13, poruka premijeru je da ova Vlada i država postoji prije svega zahvaljujući angažmanu Vukovara i stradalnika grada Vukovara i da to nikada ne zaboravi ni on ni druga Vlada koja ima doći, a prijetnje tipa “lezite dolje” za Vukovarce su stvar prošlosti”, rekao je Penava i tako odgovorio na Plenkovićevu izjavu da tvrtka Borovo radi isključivo zahvaljujući pomoći Vlade te da time šalje poruku gradonačelniku Vukovara, piše N1.

Plenković izbacio Penavu iz takta: Prijetnje tipa “lezite dolje” za Vukovarce su stvar prošlosti

Facebook Komentari