13 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Pupovac o Plenkovićevom tajnom ulasku u Sabor: "Nezgodno je izaći pred ekipu...

Pupovac o Plenkovićevom tajnom ulasku u Sabor: “Nezgodno je izaći pred ekipu koja se zove Možemo”

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u Saboru je rekao da se narod izvodi na put ovisnosti unatoč pričama o neovisnosti i na put rasprodatosti unatoč priči da smo slobodniji nego ikad.

“Ako donosimo odluku o raspuštanju, onda je treba donijeti sa sviješću da je potreban radikalan zaokret. Ako ne želimo da se ovo kroz što smo prolazili proteklih godina ne nastavi i da se iznova pojavljuju oni koji će spašavati narod i tobože govoriti u njihovo ime, u ime kluba SDSS-a taj radikalan zaokret vidimo kao neophodan zaokret u pogledu tolerantnog građanskog društva. Ako ova zemlja želi vladavinu zakonitosti, jednakost svih pred zakonom i Ustavom, moramo krenuti od nulte točke, a to je tolerancija prema razlikama, u političkim i vjerskim stavovima, etničkim identitetima i drugim vrstama identiteta. Danas se borimo ne bismo li to povratili”, rekao je Milorad Pupovac i dodao:

“Neophodna je održivost u ekonomiji, a ona je neodrživa. Ekonomska neovisnost ne postoji. Sve ono na temelju čega bismo je mogli imati, je ili rasprodano ili neiskorišteno.”

Naglasio je važnost obnove poljoprivrede, potreban zaokret prema novim tehnologijama i industrijama, sferi znanosti i obrazovanja, jer jedino tako se može graditi ekonomska neovisnost, rekao je.

“Nezgodno je izaći pred ekipu koja se zove Možemo”, rekao je Pupovac novinarima nakon svog slobodnog govora upitan da komentira što je premijer Andrej Plenković izbjegao glavni ulaz zbog građana i aktivista koji ondje prosvjeduju zbog nedonošenja Zakona o obnovi Zagreba.

VIDEO Prosvjednici dočekali zastupnike: Vi idete na godišnji odmor, a niste obavili svoj posao!

Najnovije

Još iz rubrike