Radman reagirao na izjavu povjerenice VE da bi se misa u Sarajevu za stradale na Bleiburgu mogla pretvoriti u veličanje ustaškog režima

Povjerenica Vijeća Europe za ljudska prava Dunja Mijatović ocijenila je da bi se misa u Sarajevu za stradale na Bleiburgu mogla pretvoriti u veličanje ustaškog režima odgovornog za smrt stotina tisuća ljudi. Na njezinu je izjavu reagirao ministar vanjskih i europskih poslova.

– Zagreb smatra neprihvatljivom izjavu povjerenice Vijeća Europe za ljudska prava da bi se misa u Sarajevu mogla pretvoriti u veličanje ustaštva i uručit će joj stoga prosvjednu notu uz izraze negodovanja i nezadovoljstva, najavio je u subotu hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman.

– Mi smo očekivali upravo suprotno jer je ona povjerenica za ljudska prava a ovdje se radi o obilježavanju progona, ubojstava, zločina, o odavanju počasti i poštovanja misom u Sarajevu svim žrtvama za vrijeme komunističkog režima a odmah nakon formalnog završetka Drugog svjetskog rata, kada su se dogodila masovna pogubljenja i zločini bez dokaza o krivnji, rekao je Grlić Radman, piše HRT.

Facebook Komentari