24.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Muke po zagrebačkoj kulturi: Nećemo platiti programe koji nisu održani

Muke po zagrebačkoj kulturi: Nećemo platiti programe koji nisu održani

U N1 studiju uživo gostovala je Milana Vuković Runjić, pročelnica zagrebačkog Ureda za kulturu. Tvrdi da ona nije predložila povlačenje točke o isplati programskih sredstava u kulturi.

„Radi se o stavljanju van snage zaključka, četiri su se ispoštovala, petog nije bilo moguće. A to da bih ja nešto tražila…Nikad ne bih osobno tražila od gradonačelnika da se povlači“, ustvrdila je.

Točku je, objašnjava , povukla uprava Grada Zagreba, zaključivši da ju je nemoguće ispuniti. Kaže kako su realizirane točke za isplatu dugovanja, da se zakupoprimci ne naplati zakupnina, zatim troškovi i plaće ustanovama.

„Jedino što je bilo nemoguće realizirati jest to da se programska sredstva hitno, u roku 20 dana, plate korisnicima. To bi bilo nemoguće i zbog same procedure slanja ugovora, potpisivanja ugovora…To je u startu bila nemoguća točka, čak i da nije bilo pandemije i potresa“, tvrdi Vuković Runjić, koja se požalila i da su radili u teškim uvjetima, budući da je Ured za kulturu oštećen.

„Bili smo sporiji zbog tih uvjeta ali ugovori za programska sredstva su krenuli, oko tisuću je poslano. Platit ćemo sve programe koji su se održali prije pandemije, a s onima koji nisu ćemo razgovarati oko alternativnih datuma ili on line varijanti. Nastojat ćemo svakom pomoći, ali nećemo platiti programe koji nisu održani“, zaključila je.

Dodala je da je privremena mjera obustave proračuna na snazi do 25. svibnja, nakon čeka slijedi rebalans.

„Proračun za kulturu imamo i iskreno sumnjam da ćemo nekog ošteti, a na nezavisne ćemo najviše misliti“, poručila je zagrebačka pročelnica za kulturu.

Najnovije

Još iz rubrike