Batinić: Nije opcija da HNS ne uđe u Sabor, osvojit ćemo 3-4 mandata

HNS-ov potpredsjednik Sabora Milorad Batinić, rekao je u N1 studiju uživo da HNS izlazi na izbore da podsjeti birače na sve što su napravili. Na izbore ide samostalno, a to što prema anketama ne prolaze prag, ne vidi kao problem.

“Ankete nikad nisu HNS-u bile sklone, uvijek bismo ostvarili puno bolji rezultat. Nisam razmišljao o svojoj budućnosti u HNS-u, ali svatko od nas dat će svoj maksimum. Svakako ćemo ući u Sabor i osvojiti 3-4 mandata, ovo što govorite, da ne uđemo u Sabor, nije opcija”, uvjeren je Batinić.

HNS novo vodstvo bira 24. svibnja, on line, a Batinić ne želi spekulirati o rezultatima.

Smatra da im je obrazovna reforma vjetar u leđa jer je na ušla u učionice, a Blaženka Divjak je, tvrdi HNS-ovac, prva ministrica koja ju je provela. Komentirajući činjenicu da od povišice za učitelje vjerojatno neće biti ništa, rekao je da razgovori između sindikata i Vlade, ne ovise o HNS-u.

Kada je riječ o drugom njihovom ministarstvu, onom graditeljstva, tvrdi da su i tu posao odradili do kraja.

“Ministarstvo je izradilo Zakon o obnovi, svoj dio posla smo obavili. Mnogi nisu navikli na reformski tempo HNS-ovog ministra, imaju zamjerke i Zakon ide u javnu raspravu”, kaže Batinić.

Ponovio je da su se jučer svi usuglasili oko raspuštanja Sabora kako bi najesen imao legitimitet za nove važne odluke.

“Što se tiče Stožera, on je radio dobro, moramo nekome vjerovati, vjerujmo i dalje, oni su predložili epidemiološki da je sada vrijeme za izbore“, kaže Batinić.

Facebook Komentari