Škoro objasnio zašto zapinju pregovori s MOST-om; S kim koalirati nakon izbora; O sloganu: Dvaput je dvaput

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u velikom intervjuu za DNEVNIK.hr rekao je s kim sve pregovara uoči izbora, predstavio dijelove svog programa te oštro kritizirao Vladu zbog ne reakcije na događaje oko obilježavanja Bleiburga. Komentirao je tezu da je pionir HDZ-a te otkrio zašto nikad nije primljen u Titove pionire.

U predsjedničkoj kampanji slogan vam je bio ”Sad il’ nikada”, a evo vas opet, znači li to da ste se ipak odlučili za ”dvaput je dvaput”?

Parlamentarni izbori su druga priča, a slogan ”Sad il’ nikada” je bio pravi slogan. Mi ćemo definitivno napraviti rezultat na parlamentarnim izborima i možda reći ”Bolje ikada nego nikada”.

Još ne znamo točan datum izbora, ali izvjesno je da će oni biti u srpnju. Škoro smatra da vladajući žele izbjeći da građani najesen vide gospodarski kolaps, a naglašava da je to loša odluka koja nije u skladu ni s Ustavom ni sa zakonima. Ipak, poručuje, bit će spremni i za izbore u srpnju.

Počeli ste se okupljati na desnici. Gdje je zapelo s Mostom, jesu li doista tražili previše?

Svatko ima pravo tražiti ono što misli da je za njih najbolje. Razgovaramo još uvijek, pregovori, priznajem, jesu tvrdi jer Domovinski pokret jedino ima rezultat koji sam ja ostvario na predsjedničkim izborima, a oni su parlamentarna stranka s deset mandata. Tražimo mjeru.

Otkrio s kim pregovara i je li HDZ poželjan partner

Škoro kaže da se čuo s Marijanom Petir, a s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom će, kaže, razgovarati, ako odluči napustiti HDZ.

Je li vam nakon izbora HDZ poželjan koalicijski partner?

Pred nama je potreba za širokom koalicijom, a nakon izbora ćemo sjesti i donijeti odluku s kim i kako razgovarati. Prejudiciranje bi dodatno zakompliciralo situaciju na desnici. Ni HDZ ni SDP ni njihovi trgovački partneri ne mogu napraviti reforme jer su nas oni doveli u ovu situaciju.

Objasnio je i da nije postao Titov pionir jer je na dan primanja imao upalu pluća… a možda i je dobio kapu i maramu post festum.

Cijeli intervju je OVDJE.

Facebook Komentari