Pijani nasilnik iz Zagorja: Prijetio ženi pa pucao; Imao arsenal oružja i eksploziva

Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske proveli su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijetnja i nedopušteno posjedovanje te izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je pijani 60-godišnjak, u ponedjeljak, u Maču oko 17 sati prijetio supruzi nakon čega je izašao iz kuće, iz puške ispalio nekoliko hitaca i otišao u obližnji objekt iz kojeg je također ispalio nekoliko hitaca.

Policijski službenici tamo su ga pronašli i uhitili. Na temelju naloga Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga obiteljske kuće i drugih objekata kojima se muškarac koristi.

Tijekom pretrage pronađeni su i oduzeti mu: automatska puška, pištolj, 183 komada različitog streljiva i pet patrona, zatim 368 grama crnog baruta, detonatorska kapisla, dvije ručne bombe, crveni detonirajući štapin dužine 4 metra i oko 18 metara sporogorećeg štapina.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, prenose vijesti.hr.

Share This Article