Na Braču dvoje novooboljelih, u Splitu medicinska sestra

Dvoje oboljelih Bračana i medicinska sestra iz Splita bilanca je novozaraženih stanovnika Splitsko-dalmatinske županije u kojoj je tijekom zadnja 24 sata testirano 233 osobe, doznaje se u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od ukupno 233 obrađena testa sa područja županije tri su novooboljele osobe i to dvije iz Supetra i jedna iz Splita. Od obrađena 233 testa njih 43 su sa Brača.

“Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica, točnije medicinska sestra splitske bolnice koja se nalazi u samoizolaciji. U odnosu na jučerašnji dan još je 12 osoba izliječeno, te je do sada na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno ozdravilo 405 osoba”, ističe se u priopćenju Stožera.

Navode i kako su 43 osobe hospitalizirane, 103 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji, pet osoba je na respiratoru i to četiri iz Splitsko-dalmatinske županihje i jedna iz Šibensko-kninske županije, dok se sedam osoba nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 557 slučajeva zaraze koronavirusom, piše besplatno Hina.

Facebook Komentari