Mamić: Pressice Stožera više ne čine dobro HDZ-u

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić u Novom danu je istaknula da jenjavanjem epidemije koronavirusa dnevne pressice Stožera ne čine više dobro HDZ-u. Komentirala je i predizborne koalicije i kalkulacije oko datuma izbora.

“Dogodio se zamor materijala. U prvim trenucima javnog djelovanja Stožera počeli smo s dvije press konferencije na dan, bili smo suočeni s nečim nepoznatim, a dolazile su i kontradiktorne informacije i u tom trenutku ljudi žele nekoga kome mogu vjerovati. U Hrvatskoj se to poklopilo s novim ministrom zdravstva i uloga Stožera je bila važna.

Kada smo izašli iz vrhunca krize press konferencije Stožera su postale zamorne, ministar čita statistiku, novinari postavljaju ista pitanja”, analizira Ankica Mamić.

Smatra da je situacija sada takva da se već sve to može riješiti dnevnim priopćenjem.

“Kada su stvari izašle iz stručne u političku sferu tu se članovi Stožera nisu snašli. S aspekta komunikacije, pressice Stožera više ne čine dobro HDZ-u”, zaključuje.

Misli da je prva faza komunikacije Stožera donijela promjenu u percepciji vlasti, poraslo je povjerenje građana u Vladu i to je bilo, smatra Mamić, isključivo zbog rada Stožera.

Kada je riječ o datumu izbora kaže da joj je logično da vladajući žele na ljetne izbore dok još imaju dobar rejting jer bi jesenski izbori više odgovarali oporbi.

Tragično joj je da se gradonačelnik Zagreba Milan Bandić pojavljuje u ulozi važnog političkog čimbenika samo kada treba ucjenjivati Vladu kao sada kada tvrdi da njegov saborski klub neće biti za raspuštanje Sabora ako se ne donese zakon o obnovi Zagreba.

Smatra da se on nije snašao u dvostrukoj tragediji koja je pogodila Zagreb i dodaje da je Vladi štetu napravio i HNS koji nije napravio dobar Zakon o obnovi.

Za novu koaliciju na ljevici Restart kaže da joj je štetilo kada se pokazalo da je jedan član koalicije očito lagao pa sada birači moraju odlučiti hoće li vjerovati Davoru Bernardiću ili Kreši Beljaku koji pak priča o hodničkim razgovorima, a ne želi imenovati s kime je iz Mosta razgovarao.

Oko okupljanja oko Miroslava Škore kaže da je on najviše glasova na predsjedničkim izborima osvojio u čevrtoj i petoj izbornoj jedinici, pa smatra da bi njegova lista na parlamntarnim izborima mogla dobiti veći broj mandata nego što će imati broj glasova.

O tome hoće li s Mostom ili neće ovisi im rezultat u u Dalmaciji gdje opet kvare račun HDZ-u. “Otišli su po meni pretjerano desno i izgubili su protestni potencijal koji je Miroslav Škoro dobio na predsjedničkim izborima”, smatra Mamić.

Facebook Komentari