Vukušić iz PBV-a odgovorio Milanoviću: … I da će postati veća historijska ličnost nego Josip Broz Tito i Stipe Mesić zajedno

Bože Vukušić iz Počasnog bleiburškog voda odgovorio je na tvrdnju Zorana Milanovića kako nije riječ o Križnom putu Hrvata.

“Žrtve Bleiburga ne postoje kao takve, postoje žrtve obračuna i likvidacije nakon predaje nacističke vojske i njihovih sluga. Tu je uhvaćeno više tisuća ljudi uglavnom muškaraca, najviše u Sloveniji u Teznom i tamo ću položiti vijence. Moj stav o tome je poznat i više puta objašnjavan. 2008. sam bio na Bleiburškom polju na kojem se predala lažno nazivana Domovinska vojska koja je par mjeseci prije kraja rata promijenila ime, dobila ustaško zapovjedništvo, koja je izručena njihovim neprijateljima, Jugoslavenskoj armiji, i na kraju se dogodila katastrofa nakon što ih britanske snage nisu htjele prihvatiti kao zarobljenike, nego su ih predali Saveznicima. Ubojstva su činjenice, ali nikakav križni put. Da bi se nešto zvalo križnim putom, protagonist mora biti pravednik, a to je Isus. Vojnici u ratu nisu Isus, ni jedni ni drugi, stradavali su zbog huljskog odnosa svojih lidera. Križni put je gruba zlouporaba Isusovog križnog puta i žrtve, a tu se radilo o ratu, odbijanju da se predaš i zločinima, i jedan manji dio hrvatskog naroda je zbog toga traumatiziran i to se ne zaboravlja lako. I u obitelji sam imao slučaj gdje je moj djed završio tako da su mu nabacili uniformu tri mjeseca prije rata i morao je u zatvor, bio je u Staroj Gradišci, nakon toga je izašao van, to nije križni put. Zato neću sudjelovati u komemoraciji koju organizira počasni bleiburški vod, to sa časti veze nema, na čelu tog voda je čovjek koji je u njemačkoj robijao za ubojstvo i to ubojstvo prvog stupnja od 1984. do 1991. i onda je pušten u Hrvatsku, rekao je Milanović.

Bože Vukušić iz Počasnog bleiburškog voda odgovorio je:

“EVANĐELJE PO TITOVOM GARDISTI ZORANU

Predsjednik države Zoran Milanović, nakon dugotrajnog savjetovanja s doktorantom na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu Dragom Pilselom, danas se iskušao i u teološkom promišljanju: Hrvatima je osporio nazivati nacionalnu tragediju iz svibnja 1945. – Križnim putom hrvatskog naroda:

„Da bi se nešto zvalo križnim putom, protagonist mora biti pravednik, a to je Isus. Vojnici u ratu nisu Isus, ni jedni ni drugi (…) Križni put je gruba zlouporaba Isusovog križnog puta i žrtve (…)“.

Možemo zamisliti što bi tek bilo da se Milanović rodio prije oko dvije tisuće godina i pekao zanat u rimskim legijama umjesto u Titovoj gardi. Možda bi dospio umjesto Poncija Pilata za carskog namjesnika u Judeju. I, nema sumnje, vidjevši pravednika pred sobom, sigurno ne bi Isusa poslao na Golgotu. Posebice kad bi znao da će time poštedjeti čovječanstvo kršćanske vjere. I da će postati veća historijska ličnost nego Josip Broz Tito i Stipe Mesić zajedno”, napisao je Vukušić na fb-u.

Milanović: Plenković je s tri dana zakašnjenja događaj u Okučanima nazvao provokacijom; O stradanjima Hrvata 1945.: Ubojstva su činjenice, ali nikakav križni put

Mesić se u BiH mediju obrušio na Katoličku crkvu, da se još nije oslobodila NDH-zije: Bleiburg je izmišljotina

Facebook Komentari