Žarište korone na Braču: Gradonačelnica Supetra traži raspuštanje županijskog stožera

Screenshot: N1

Zbog žarišta zaraze na otoku Braču gdje je danas potvrđeno 9 novozaraženih koronavirusom, gradonačelnica Supetra pozvala je na Facebooku na raspuštanje županijskog stožera. “Ja ne znam tko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti “nitko nije kriv”, “kriv je virus”, “nije bilo propusta” ali apeliram prema nacionalnom stožeru da raspusti županijski stožer i dovede profesionalce koji će znati nositi se sa ovom situacijom”.

“Potvrđene su naše najgore sumnje.

Stigli su prvi rezultati jučer uzetih briseva koji su potvrdili nove slučajeve zaraze na našem otoku te od dosad obrađenih uzoraka je kao pozitivno potvrđeno čak njih devet.

Ono što znamo i što je potrdeno da je nulti pacijent ipak taj koji je otpušten iz bolnice te je isti pozitivan. Ja ne znam tko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti “nitko nije kriv”, “kriv je virus”, “nije bilo propusta” ali apeliram prema nacionalnom stožeru da raspusti županijski stožer i dovede profesionalce koji će znati nositi se sa ovom situacijom.

Nas otok se suočava se epidemijom te molim sve naše stanovnike da su na velikom oprezu i da narednih dana ostanu što više u kućama.

Također, i ja sam do daljnjeg u samoizolaciji jer sam bila u bliskom kontaktu sa jednom od osoba koja je u bliskom kontaktu sa zaraženim te sam raspustila gradsku upravu koja do danjeg razvoja događaja i novih informacija ne radi. Hvala svima na razumijevanju. Čuvajte se svi!”, napisala je Marković.

Novo žarište: Na Braču devet novozaraženih korona virusom

Share This Article