Milanović napao Plenkovića: Imam svoje principe, nisam otkrio ljubav prema Tuđmanu u 41. godini. Morat ćete sami zaključiti tko se podnio kukavički

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, komentirao je danas događaj na obilježavanju obljetnice VRO Bljesak u Okučanima.

Zoran Milanović se prvo osvrnuo na izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je je njegov potez nazvao “kukavičkim”.

“Kada šef države ode iz Okučana gdje smo došli obilježiti 25. obljetnicu Bljeska, koja je bila uvertira u Oluju i to učini za vrijeme intoniranja himne, onda ja smatram da je to kukavičluk. Druga stvar koju moramo spomenuti, a vidim da je to jako slabo kontekstualizirano na ovu temu. Vlada Ivice Račana je 2000. imala toliku većinu da je mogla donositi zakone kakve god je htjela. Oni su u tadašnjem Ministarstvu pravosuđa, odnosno dijelu koji se bavi upravom legalizirali grb jedne od udruga HOS-a sa spornim nazivom”, rekao je između ostalog Plenković, prenosi N1.

Podsjetio je i na Milanovićevu izjavu iz 2016. kada je u razgovoru s braniteljima izvrijeđao njegovu majku i rekao “fućka mi se za ZDS”.

Milanović ističe da je cijela situacija bila ružna i da treba prestati isticati stvari koje su se dogodile prije više godina.

“Pokušavam voditi primjerom, ali ako to što radim nije dobro, možda moj primjer nije dobar… Za Okučane nije bio nadležan moj protokol, završilo je kao u džungli.

Imam svoje principe, nisam otkrio ljubav prema Tuđmanu u 41. godini. Morat ćete sami zaključiti tko se podnio kukavički. Što se tiče komentara premijera Plenkovića, to je bilo ružno. Preporučam da prestane zapomagati o stvarima koje su bile prije tri, četiri godine, to nije produktivno i nije istina. Kad bih ja počeo govoriti što je ljudima, s kojima se grlio u šatoru, govorio o mom ocu, ja na to nisam ni trepnuo. A možda sam se trebao rasplakati kao Plenković. Moj otac je tužio tog tipa i izgubio na ročištu. Što bih trebao reći da je Plenković huškao da govore najgroznije stvari o mom starom. Mi četiri godine kasnije slušamo kako je netko spomenuo njegovu majku, i to ne u negativnom kontekstu, na sastanku u SDP-u koji je bio tajno sniman. Dosta toga, to je bez veze”, rekao je Milanović i poručio:

“Ovakva stvar u Okučanima se sljedeći put neće moći dogoditi.”

Facebook Komentari