Bernardić: Ako ti iz Vlade ode 15 ministara, onda nije problem u njima, nego u tebi

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak se osvrnuo na ostavku ministra Krstičevića, za kojeg kaže da nema direktnu odgovornost za nesreću, ali da se radi o drugoj nesreći u kratkom periodu u njegovom resoru, što upozorava na brojne probleme u sustavu sigurnosti zemlje i Hrvatskoj vojsci.

„Ostavka bi sama po sebi bila moralan čin kad ona ne bi dolazila svega sedam dana, kako se špekulira, prije raspuštanja Sabora i raspisivanja izbora. Ovo je četvrta ostavka, problema u tom sustavu je očito puno. Loptanje s davanjem ostavke i neprihvaćanjem iste nije za ozbiljne ljude i ozbiljnu Vladu. Podsjećam, otišlo je do sada 15 ministra. Ako ti iz Vlade ode 15 ministara, onda nije problem u njima, nego u tebi,“ rekao je Bernardić, istaknuvši da obrana mora biti moralni stup društva, a ne dječji vrtić.

Komentirao je i podržao stav supetarske gradonačelnice Ivane Marković i zahtjev za raspuštanjem Stožera splitsko-dalmatinske županije.

„To je po svim pokazateljima najlošiji stožer u Hrvatskoj. Podržavam zahtjev naše gradonačelnice za njegovim raspuštanjem, nisu dali nikakve rezultate. Prvenstveno zbog slučaja Doma za starije u Splitu, gdje je 20 štićenika umrlo, zaslugom nepravovremene reakcije HDZ-ovog ravnatelja Škaričića. Netko mora snositi odgovornost,“ rekao je.

Na pitanje o parlamentarnim izborima, istaknuo je kako je SDP spreman za izbore u svakom trenutku. Važno je omogućiti pravo glasa svim građanima, sukladno Ustavu. Kada se steknu uvjeti, pogotovo kada stariji koji su najugroženiji budu u mogućnosti otići na birališta, kada se bude mogla provoditi kampanja i bude dopušteno javno okupljanje, tada će se steći uvjeti za izbore.

Na pitanje o potencijalnim koalicijama, rekao je da su dogovorili izlazak na izbore s HSS-om, HSU-om i Snagom, kao i sa strankom GLAS Anke Mrak-Taritaš, piše SDP.

Plenković: Prihvaćam ostavku Damira Krstičevića

Facebook Komentari