VIDEO Našla “kamen” i bacila ga psu da se igra, pa ga očistila i stavila na fb… Šokirala se kad su došli policajci i detonirali ga

Jedna majka iz Ujedinjenog Kraljevstva u svom dvorištu je pronašla ‘kamen’, koji je bio idealan za njezinog psa pa mu ga je bacila kako bi se igrao, bez znanja da je to zapravo bomba iz Drugog svjetskog rata koja je još uvijek bila aktivna, prenosi unilad.co.uk.

Lulu Cirillo radila je vrtlarske poslove u svojem dvorištu kada je njezina lopatica udarila u tvrdi predmet zakopan oko 25 centimetara ispod zemlje. Prvo je pomislila da je to samo prljavi kamen pa ga je bacila preko svog dvorišta svom psu, Cici, kako bi se igrala. No na kraju je saznala da se radi o eksplozivu, koji je još uvijek bio aktivan. Nakon što je taj neobični predmet unijela u svoju kuću, prvo ga je dobro očistila i oprala, a zatim ga slikala i fotografije objavila na svom Facebook profilu kako bi saznala zna li netko o kojem predmetu se radi. Njezini prijatelji brzo su reagirali na fotografije, rekavši joj kako je moguće da je pronašla bombu. Lulu se prestrašila i vratila bombu u svoje dvorište te nazvala policiju kako bi saznala istinu o tom predmetu.

Stručnjaci za eksplozive otkrili su kako je to uistinu bomba, i nevjerojatan ostatak iz Drugog svjetskog rata koji je još uvijek aktivan. Oni su tu bombu preuzeli, a i kasnije detonirali na plaži, kako bi je se sigurno riješili.

Lokalna policija na svom Facebook profilu objavila je video detonacije te napisala: ‘Ako se netko pitao što je bila ta glasna eksplozija malo prije 21 sat, detonirali smo bombu na plaži u kontroliranim uvjetima. Sve je u redu i hvala svim sugrađanima na poštivanju pravila.” Njihov video brzo je prikupio nekoliko stotina lajkova i komentara, a Lulu je također komentirala rekavši: “Ajme, samo kada pomislim da sam to čistila u svojoj kuhinji prije samo pet sati. Moja samoizolacija bi brzo bila gotova.”, prenosi Večernji.

Facebook Komentari