Penava zbog nepravde oko masakra redarstvenika u Borovu kritizirao i Plenkovića: Kad su u pitanju djela, ona izostaju. Kad su u pitanju riječi, njih je previše

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava oglasio se o zločinu u Borovu:

“[TUŽNA 29. OBLJETNICA POGIBIJE 12 REDARSTVENIKA]

Danas smo u mislima i osjećajima prema 12 poginulih redarstvenika koji su, spašavajući svoje zarobljene kolege, dočekani u zasjedi i masakrirani u Borovu Selu.

Od toga je zločina prošlo 29. godina i svima nama koji u sebi gajimo emocije prema ovome i događajima koji će uslijediti, svakom je godinom sve teže.

Cijela država trebala bi imati takve dominantne osjećaje prema svojim žrtvama, ljudima koji su dali ono najviše od sebe što su mogli dati, no nasuprot tome osjeća se negostoljubiva atmosfera prema našim traženjima pravde. Godina za godinom dolazi i prolazi, Vlada za Vladom isto tako. Za 12 masakriranih redarstvenika to je 29 godina i 14 Vlada Republike Hrvatske, ali ništa više. Kad su u pitanju djela, ona izostaju. Kad su u pitanju riječi, njih je previše.

Zbog njih 12 i zbog tisuća drugih koji nisu dobili nikakvu pravdu, ne smijemo odustati. Moramo mijenjati ciljeve i mehanizme jer sadašnji nas način vodi u zaborav i zataškavanje što ne smijemo i nećemo dopustiti”, napisao je Penava na FB-u.

FOTO Bernardiću i SDP-ovcima u Borovu nije smetala zastava, odali su počast masakriranim redarstvenicima

VIDEO Sjećanje na masakr u Borovu selu: Culej ogorčen na hrvatsko pravosuđe u Saboru otvorio i zatvorio izložbu

Facebook Komentari