5.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Udbina izišla iz karantene, 12. dan u županiji nema novooboljelih osoba

Udbina izišla iz karantene, 12. dan u županiji nema novooboljelih osoba

S obzirom na vrlo povoljnu epidemiološku situaciju na području naselja Udbina Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije zatražio je od Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ukidanje propusnica na području naselja Udbina, koju je isti prihvatio i donio Odluku o izmjeni Odluke o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Ličko-senjske županije, kojom se ukidaju propusnice za dolazak u mjesto i odlazak iz mjesta Udbina, piše Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije.

Dvanaesti dan za redom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija.

U posljednja 24 h uzeto je 5 dodatnih uzorka. Pristiglo je 5 negativnih rezultata testiranja te se čekaju rezultati testiranja 5 uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 314 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 169 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 100 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečene mjere samoizolacije.

Nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

U protekla 24 sata nisu utvrđena kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

Najnovije

Još iz rubrike