Plenković o biranju po ljetu: Kada epidemiološka slika bude prihvatljiva, izbori će doći na dnevni red

Screenshot: N1

Premijer Andrej Plenković danas je ponovno komentirao mogućnost održavanja parlamentarnih izbora u srpnju.

Jučer je u razgovoru za RTL predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao da su parlamentarni izbori najizvjesniji u srpnju, a Plenković je na to danas rekao:

“Mi smo vrlo jasno u ponedjeljak rekli što mislimo o toj temi, kada epidemiološka slika bude prihvatljiva za takvu vrstu angažmana doći će na dnevni red”.

Na pitanje znači li to da se Sabor raspušta do 15. svibnja, odgovorio je da nema ništa novo za reći po tom pitanju, prenosi N1.

Podsjetimo, premijer je u ponedjeljak prije sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a i komentirao nagađanja da bi se parlamentarni izbori mogli održati već u srpnju.

“Naš politički cilj je bio da imamo političku stabilnost koja nam omogućuje reforme, to smo zemlji osigurali, Hrvatska je u odnosu na naše kapitalne prioritete bitno bolja no 2016. godine. Naša je želja da se izbori održe u ovoj izbornoj godini u trenu kada epidemiološke okolnosti do dopuste. Danas je prvi dan popuštanja mjera, sukladno političkoj procjeni donosit ćemo odluke kada ćemo na izbore, no o tome se nije raspravljalo, pa tako ni na tijelima HDZ-a”, rekao je premijer i dodao:

“Mi smo u izbornoj godini, bili izbori u lipnju, srpnju, kolovozu ili rujnu, to su male nijanse. Želim da osiguramo dobar trend, da smo u ovoj fazi pobijedili virus, da gospodarski najučinkovitije reaktiviramo zemlju. Manje je bitno koji će datum biti”.

Jandroković kaže da će izbori na ljeto ili riskiramo; O datumu odlučuje Zoran Milanović

Facebook Komentari