9.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Tijelo pronađeno nakon četiri godine u septičkoj jami: Kći sumnja da joj...

Tijelo pronađeno nakon četiri godine u septičkoj jami: Kći sumnja da joj je otac ubijen i bačen ondje

Da su odmah ispraznili septičku, a ne samo gurali štapove, našli bi tijelo. U nedjelju su dizali helikopter, HGSS, a nisu detaljno pogledali najbitnije.

Tako sukus otkrića leša u septičkoj jami uz kuću u mjestu Rozga nedaleko od Zaprešića opisuje sin vlasnika kuće koji je prošle subote prijepodne odlučio nakon više godina isprazniti septičku jamu i u njoj otkrio tijelo muškarca koji se još uvijek vodi kao nepoznat.

Međutim, mještani su sve više uvjereni da je u noći s četvrtka na petak 8. na 9. prosinca 2016. godine u septičkoj jami život skončao Viktor Jajčanin, tada 63-godišnjak, Hrvat s nizozemskom adresom u Amsterdamu, piše Jutarnji list.

Upaljeno svjetlo

Prema informaciji sa stranice nestalih, umirovljenik Viktor Jajčanin na put je krenuo iz Amsterdama 7. prosinca svojim Ford Escortom caravanom nizozemskih oznaka i sretno je stigao u Selsku ulicu 7, u Kraju Gornjem Dubravičkom.

Večer prije nestanka bio je u lokalnoj birtiji, odakle je krenuo u mjesto Rozgi gdje je trebao prespavati kod prijatelja, do kojeg nikad nije stigao.

– Auto je bio nađen u subotu tu odmah iza prvog zavoja, uz cestu, suvozačeva vrata su bila otvorena. Vjerojatno je kroz njih izišao van, a u automobilu su bile stvari i mobitel. Pretpostavljam da je otvorio vrata jer je tada još bila kvaka u ovoj prostoriji u kojoj je septička i nije vidio i upao je u nju. Da ga je netko bacio, pa ne bi ostavio upaljeno svjetlo i otvorena vrata.

Valjda je malo popio, nije vidio da je rupa i upao je u nju. Tražili su dan, dva i onda je sve stalo – odmahuje rukom sin vlasnika kuće gdje je nađeno tijelo. Kako je prošle subote otkrio da je u septičkoj jami iznad koje je nekad bila ostava pronašao tijelo, ispričao je Jutarnjem:

– Čistio sam svoju septičku pa sam onda odlučio isprazniti i ovu kod tatine kuće koji tu inače ne živi. Bilo je negdje oko 10, 10.30 sati. Izvukao sam prvu cisternu i kad sam ispumpavao drugu, osjetio sam da se crijevo zaštopalo. Vidio sam da pluta leš koji je bio na prsima.

Nazvao sam tatu, a on je nakon toga nazvao policiju. Bili su tu sve do kasnog popodneva. Rekli su da prema onome što vide nema tragova nasilja. Na tijelu su bili sat, lančić i narukvica. Da, čuo sam i ja o kome je riječ i da je taj čovjek pil’ okolo po birtijama – kaže sin vlasnika kuće.

Nije vidio

Međutim, ne dijele svi njegovo mišljenje. Jedan od mještana nedaleko od mjesta gdje je nađeno tijelo o čudnom nestanku Hrvata iz Nizozemske čuo je još kad se to dogodilo.

– Šteta čovjeka, sam baš nije mogel upasti i još da bi poklopil poklopac šahta- kaže naš sugovornik koji je želio ostati anoniman. Mi smo se uvjerili da sada na septičkoj nema poklopca, vlasnik kuće rekao nam je da su u vrijeme kad je muškarac upao u septičku u toj prostoriji bile neke daske, pa je moguće da nije vidio otvor.

Meri Visser Jajčanin o tome da bi tijelo koje je nađeno kod Zaprešića mogao biti njezin otac doznala je od novinara Jutarnjeg lista. O svom ocu, o njegovu zadnjem putu u Hrvatsku, ali i o policijskoj potrazi Jutarnjem je ispričala:

– Moj otac i majka upoznali su se još u Njemačkoj sedamdesetih godina i nakon godinu dana preselili su se u Nizozemsku. Nas troje djece smo rođeni u Nizozemskoj, a ja imam još dva brata. Otac, koji je bio kuhar, i majka razveli su se 2013. godine i otac je otada češće popio. Znao bi popiti i kad bi bio u Hrvatskoj.

Znao je onda nešto i dobacivati u društvu i gledati ženske, posebno mlađe. Kad je krenuo u Hrvatsku, rekao je da će otići kod prijatelja, blizu Zaprešića, da će Novu godinu čekati kod sestre u Splitu i onda se vratiti u Amsterdam.

Bratu se javio da je sretno stigao, ali kad ga više nakon dva dana nismo mogli dobiti na mobitel, zvali smo policiju i u Nizozemskoj i u Hrvatskoj. Rekli su mi da su našli njegov auto, novčanik, mobitel, naočale pokraj auta, samo njega nije bilo – priča Meri Visser Jajčanin.

Ona sumnja da je njezina oca netko ubio i bacio u septičku:

– Možda je nekome nešto rekao i onda su rekli – ajmo riješiti tu pijanu budalu! Ja sam slala mailove policiji, tražila da mi daju broj čovjeka kod kojeg je trebao prespavati, ali mi to nikad u hrvatskoj policiji nisu htjeli reći. Imala sam dojam kao da mi ne žele puno toga reći.

Čak je i nizozemska policija nestanak mog oca više istraživala kao ‘hladan slučaj’. Mene još nitko ništa nije obavijestio. Policajka iz Zaprešića poslala mi je fotografiju naočala koje su nađene i ja sam potvrdila da su to naočale mog oca – zaključuje sugovornica Jutarnjeg.

Policijski službenici PU zagrebačke provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta, kao i okolnosti nastupanja smrti, rekli su u policiji.

Najnovije

Još iz rubrike