5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ratni zapovjednik 4. gardijske brigade general Damir Krstičević suborcima čestitao 29. obljetnicu...

Ratni zapovjednik 4. gardijske brigade general Damir Krstičević suborcima čestitao 29. obljetnicu 4. gardijske brigade

Ministar Krstičević čestitao pripadnicima 4. gbr i 3. mb Pauci 29. rođendan: Hrabrost i nezaustavljivost Pauka u operacijama, budili su osjećaj ponosa i osnaživali moral!

Poštovani pripadnici 4. gardijske brigade i pripadnici 3. mehanizirane bojne Pauci Hrvatske vojske,

s ponosom vam čestitam 29. obljetnicu ustrojavanja udarne 4. gardijske brigade.

Tijekom Domovinskog rata hrabrost i nezaustavljivost Pauka u operacijama, budili su osjećaj ponosa i osnaživali moral hrvatskom narodu u borbi za slobodu, a crvena beretka, koja je ulijevala osjećaj sigurnosti i moći gdje god bi prošla, bila je simbol vojničkog junaštva i hrabrosti.

Moderna hrvatska država stvorena je zahvaljujući hrvatskim braniteljima koji su beskompromisno stali na branik Domovine. Zato nikada nećemo zaboraviti 199 Pauka i sve ostale koji su svoje živote nesebično položili na oltar Domovine.

Pripadnici bojne Pauci danas su nositelji tradicije legendarnih Pauka te čuvaju taj pobjednički identitet časno i ponosno kao i njihovi prethodnici.

Dragi Pauci, u svemu što stoji pred vama neka vas prati znak u kojem smo pobijedili. Sretan vam dan brigade i dan bojne!

„In hoc signo vinces“

Svečanost dodjele crvenih beretki 61 pripadniku 3. mehanizirane bojne “Pauci” | Foto: MORH / Ž. Stipanović| Foto: MORH / Ž. Stipanović

Čestitka predsjednika Udruge veterana 4. gardijske brigade za 29. obljetnicu ustrojavanja 4. gardijske brigade

Dragi suborci, obitelji naših suboraca i dragi svi,

mi ratni pripadnici, a danas veterani 4. gardijske brigade znali smo se nositi u svim prilikama.
Onako kako smo se u Domovinskom ratu uvijek prilagođavali situaciji i najboljem načinu obrane, a u velikoj želji i za dobrobit našeg naroda, tako smo radili tada, a tako smo nastavili i u miru.

Danas, u vrijeme zaraze koronavirusom (COVID-19), kada ne možemo sa svojim suborcima, njihovim obiteljima i svim građanima zajedno proslaviti našu 29. godišnjicu 4. gardijske brigade onako kako smo navikli ali možemo i hoćemo je obilježiti.

Obilježit ćemo je skromno, onako kako situacija zahtjeva bez masovnog okupljanja, a obilježit ćemo je i nastavkom pomaganja našim sugrađanima radom kroz civilnu zaštitu i suradnjom s KBC-Split u borbi protiv nove pošasti.

Čestitam nam 29. obljetnicu 4. gardijske brigade!

Poginulim, nestalim i umrlim našim pripadnicima neka je vječna slava i HVALA!

Predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade
Hrvoje Pupić Vurilj

Najnovije

Još iz rubrike