7.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Preminule su još dvije osobe iz Doma za starije i nemoćne u...

Preminule su još dvije osobe iz Doma za starije i nemoćne u Koprivnici, dvije osobe u Splitu i jedna u Zagorju

Preminule su dvije osobe iz Doma za starije i nemoćne u Koprivnici koje su bile zaražene koronavirusom, priopćio je u utorak Županijski stožer civilne zaštite.

Broj umrlih, tako, u samo dva dana u toj se županiji popeo na tri. U ponedjeljak rano ujutro, naime, u koprivničkoj bolnici preminula je 82-godišnja žena.

Sve tri osobe preminule su u Općoj bolnici u Koprivnici. Od jučer su i tri novozaražene osobe, sve tri iz Doma za starije u Koprivnici. Ukupno je dosad 68 oboljelih u županiji.

Dr. Draženka Vadla navodi kako je od 68 oboljelih ovog časa čak 37 osoba iz Doma. “Te su osobe preminule a koronavirusom, a ne od koronavirusa”, ističe Vadla. Riječ je o ženskoj osobi rođenoj 1926. i muškarcu rođenom 1939. godine, inače teškim kroničnim bolesnicima. U koprivničkoj bolnici trenutačno su 32 osobe na COVID odjelu, od toga 27 korisnika Doma, otkriva ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić. Tijekom dana i tri novozaražene osobe iz Doma bit će prebačene u bolnicu, prenosi Večernji list.

U protekla 24 sata nema novooboljelih u Krapinsko-zagorskoj županiji, rekao je načelnik Županijskog stožera Anđelko Ferek-Jambrek. U zadnja 24 sata uzeto je 35 briseva i nema pozitivnih nalaza.

“Nažalost, preminula je jedna osoba s područja Pregrade. Riječ je o ženskoj osobi koja je 34. godište. Izražavamo sućut obitelji preminule – istaknuo je Ferek-Jambrek”, prenosi Zagorje.com.

Prema izvješću KBC – a Split tijekom poslijepodneva 27.04.2020. preminule su dvije osobe. Preminula ženska osoba stara 80 godina bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Druga preminula osoba je muškarac star 59 godina ( nije bio korisnik doma).

Obje osobe su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bile pozitivne i na COVID infekciju. Prema izvješću NZJZ – a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 167 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije 3 su novooboljele osobe zaražene koronavirusom i to iz Splita 2 i Solina 1.

Najnovije

Još iz rubrike