Pet medicinskih sestara s pulmologije ima koronu: One su u izolaciji, testirano je i 9 bolesnika

Loše vijesti stižu iz splitske bolnice, točnije s Plućnog odjela gdje je pet medicinskih sestara zaraženo koronavirusom, piše Slobodna Dalmacija.

– U subotu su krenuli izvidi. Testirano je medicinsko osoblje i pet medicinskih sestara pozitivno je na koronavirus. One se sada nalaze u samoizolaciji. Također je testirano i devet bolesnika i njihovi nalazi su negativni, ali se iz opreza nalaze u samoizolaciji i ponovno će biti testirani. Od 9 bolesnika, šest ih je tijekom nedjelje i ponedjeljka prebačeno na Infektologiju na Križinama – kazao je ravnatelj dr. Julije Meštrović.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je za Dnevnik Nove TV da je upoznat sa situacijom.

– Pet djelatnika je pozitivno, s blažom kliničkom slikom kod nekih od njih. Prema njima je izvršeno epidemiološko postupanje i isto tako, devetero bolesnika s kojima su te sestre bile u kontaktu su u izolaciji. Testirani su i negativni – objasnio je Beroš.

Navodi da je u tijeku daljnje epidemiološko postupanje.

– I ono što od početka radimo – uzimanje epidemiološke anamneze statusa i postupanje prema svima koji su bili u kontaktu s djelatnicima koji su COVID pozitivni – dodao je Beroš.

Facebook Komentari