2.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Dosad 2030 osoba zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula, ukupno 55

VIDEO Dosad 2030 osoba zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula, ukupno 55

Trenutačno je potvrđeno ukupno 2030 osoba zaraženih koronavirusom, novih je 14 a 1103 osobe su ozdravile, 69 više nego jučer. Dosad je preminulo pedeset i pet osoba. 23 osoba je trenutačno na respiratoru, dva više od jučer, izvijestio je ministar Vili Beroš.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić pozvala je sve da se nastave boriti protiv epidemije i pridržavati mjera kako bi brojke novozaraženih nastavile padati. ”Za nas se kaže da smo mala zemlja za veliki odmor. Ali moram reći da smo mi u povijesti puno puta bili mala zemlja za velika djela. Pokažimo to još jednom”, kazala je Markotić.

Ministar zdravstva se osvrnuo i na pitanje odgovornosti zbog pojave zaraze u Domu za starije i nemoćne Split u kojem je inspekcijski nadzor utvrdio da nije bilo odstupanja u radu.

“Jučer sam rekao i mogu ponoviti da zdravstvena inspekcija nije pronašla odstupanja, ali ako druge inspekcije nešto utvrde one mogu postupati. I sami znate da nalaz inspekcije ministarstva demografije nije gotov i treba ga pričekati”, rekao je Beroš.

Na pitanje kako je moguće da nitko ne odgovara za pojavu virusa u domu za starije, Beroš je odgovorio da je riječ o bolesti koja pogađa najstarije. ”Nema države u Europi koja je obranila domove za starije”, kaže Beroš, prenosi dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike