12 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Po jedna novooboljela osoba u Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji

Po jedna novooboljela osoba u Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji

Na području Krapinsko-zagorske županije još je jedna osoba zaražena koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Pozitivan nalaz zaprimljen je jutros u 8 sati, a pristigla su i 53 negativna nalaza za briseve uzete u subotu, kao i četiri negativna rezultata za briseve koji su se čekali jooš od 24. travnja, javljaju iz Stožera.

Novoboljela osoba je s područja Općine Đurmanec.

Do sada je na području Krapinsko-zagorske županije ukupno uzet 1.421 uzorak, a još se čekaju rezultati za 37 briseva uzetih 25. travnja te za jedan koji je uzet dan ranije.

U razdoblju od 24. travnja do 22 sata, do sinoć do 22 sata, na području Policijske uprave Krapinsko-zagorske nije evidentirano ni jedno kršenje mjera samoizolacije, a od subote u 7, do nedjelje u 7 sati zabilježeno je 13 kršenja Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u Hrvatskoj, prenosi besplatno Hina.

Jedan novooboljeli u Varaždinskoj županiji

– U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji imamo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćio je županijski stožer.

– Ukupan broj do sada oboljelih time je narastao na 46, a ozdravilo je ukupno 30 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 14 osoba, a dvije osobe s našeg područja liječe se u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

Kod posljednje oboljele osobe radi se o muškarcu srednjih godina, koji je bio bliski kontakt prethodno oboljele osobe i nalazio se u mjeri samoizolacije. Trenutno je dobrog je općeg stanja i nalazi se u Općoj bolnici Varaždin.

U protekla 24 sata testirane su 33 osobe, a time ukupno do sada 1183 osoba. Tek svaka dvadeset i šesta testirana osoba je i COVID-19 pozitivna, odnosno 3,9% testiranih.

U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi 1249 osoba, a od strane PU varaždinske samo protekla 24 sata zabilježena su nova 4 slučaja kršenja mjere samoizolacije i 39 slučaja kretanja bez potrebne e-Propusnice, piše u priopćenju.

Najnovije

Još iz rubrike