7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Pandemija povećala prodaju igračaka za odrasle, Nijemci prigodno zavoljeli medicinske sestre... A...

Pandemija povećala prodaju igračaka za odrasle, Nijemci prigodno zavoljeli medicinske sestre… A Hrvati?

U jeku pandemije, diljem svijeta je porasla potražnja za prezervativima i seksualnim pomagalima. Istražili su na Novoj TV što najviše kupuju Europljani, a što Hrvati.

Već mjesec dana ne cvjeta samo priroda. Rascvjetalo se i u kućanstvima diljem svijeta. Vlasnici seks shopova u svim skandinavskim zemljama oduševljeni su jer im je prodaja skočila sto posto.

A dok Skandinavci lude za seksualnim igračkama i erotičnim donjim rubljem, na vrata britanskih ljekarni građani kucaju zbog lijekova za erektilnu disfunkciju čija je prodaja u posljednjih mjesec dana porasla za više od dvadeset posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Seks groznica nije zaobišla ni Nijemce i to s naglaskom na fetiš proizvode čija je prodaja skočila za gotovo sto posto. Epidemija je kupce inspirirala pa je tako porasla i potražnja za kostimom bolničarki.

„Ustvari je maknut onaj stres na poslu, maknuta je ona presija vremena stiske na poslu i zbog toga ljudi su opušteniji, dakle mogu se posvetiti i nekim drugim aktivnostima“, objašnjava seksualna psihologinja Nataša Barolin Belić.

I u Hrvatskoj porast prodaje

Slijedili su i Hrvati dobar primjer iz inozemstva. U drugom tjednu ožujka, kad je krenulo masovno kupovanje i stvaranje zaliha za karantenu, prodaja prezervativa porasla je za trećinu u odnosu na tjedan prije i više od 40% u odnosu na isti tjedan 2019. Prodaja je nadmašila čak i onu oko Valentinova.

I sljedeći tjedan prodaja je bila za trećinu veća od one iz 2019, a potom je uslijedio pad. Tako od kraja ožujka i kroz travanj bilježimo 20-30% nižu prodaju od prošlogodišnje, prenosi agencija Nielsen.

Dok su dobavljači na svjetskom seks tržištu zabrinuti što ne mogu osigurati dovoljne količine svih proizvoda, u hrvatskim se seks trgovinama na proizvodima već skupila prašina. Traženi su samo pojedini artikli.

Tako je u Varaždinu porasla prodaja fetiš proizvoda s kojima žele isprobati nešto novo, dok je na primjer u Osijeku najtraženiji set igračaka za parove. No, vlasnici ovih specijaliziranih trgovina tvrde, ukupna prodaja nije porasla iako su davali popuste te besplatnu dostavu.

Od ponedjeljka svi otvaraju vrata svojih trgovina i nadaju se velikom odazivu. „Evo već su u redu za ponedjeljak, već su zvali njih 4-5 tako da ih ja čekam u ponedjeljak od 12 sati“, najavljuje Željko iz zagrebačkog sex shopa.

A možda tada i Hrvati shvate zašto u jeku krize Skandinavci, Britanci i Nijemci imaju tako velik… osmijeh na licima, piše dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike