-1.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Južna Koreja tvrdi: Kim Jong-un nije mrtav

Južna Koreja tvrdi: Kim Jong-un nije mrtav

Južna Koreja tvrdi da Kim Jong-un nije mrtav. “Živ je i zdrav”, kazao je jedan južnokorejski dužnosnik.

Savjetnik za vanjsku politiku Chung-in Moon kazao je da je stajalište vlade Južne Koreje da čelnik Sjeverne Koreje nije mrtav. Svoje stajalište temelje na informacijama koje imaju od prebjega iz Sjeverne Koreje.

Kako je dodao, Kim je u kući na području Wonsana od 13. travnja. “Do sada nije otkriveno sumnjivo kretanje”, dodao je.

Kim u javnosti nije viđen od 11. travnja. Tada je vodio sastanak vladajućeg odbora Radničke partije na kojemu se kreirala politika komuniciranja s državnim medijima, piše Daily Mail.

Sjeverna Koreja nije nikada objavila tko bi, u slučaju njegove smrti, naslijedio Kim Jong-una. Politički analitičari vjeruju da bi čelno mjesto u zemlji preuzela njegova sestra Kim Yo-jong. Vrijeme njezine vladavine bilo bi dok ne odrastu Kimova djeca.

Nagađanja sve glasnija nakon 15. travnja

Nagađanja o zdravstvenom stanju Kim Jong-una pojavila su se zbog njegova odsustva s godišnjice rođendana utemeljitelja Sjeverne Koreje i njegova djeda Kim Il-sunga, koje se održalo 15. travnja.

Kineski novinari u subotu su javili da je Kim Jong-un preminuo, a japanski mediji javili su da je nakon zahtjevne operacije srca ostao u “vegetativnom stanju”.

U jeku glasina o lošem zdravstvenom stanju, pa čak i o smrti sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una, pojavile su se satelitske snimke na kojima se vidi njegov vlak parkiran na stanici u Wonsanu.

Iz Sjeverne Koreje nema nikakve službene potvrde bilo koje od informacija, prenosi dnevnik.hr.

Sad je ozbiljno, objavili Japanci, čini se da je Dragi vođa u teškom stanju, vegetira

Najnovije

Još iz rubrike