11.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Dvoje novooboljelih u Šibensko-kninskoj županiji, pet u Splitsko-dalmatinskoj, jedan štićenik doma za...

Dvoje novooboljelih u Šibensko-kninskoj županiji, pet u Splitsko-dalmatinskoj, jedan štićenik doma za starije preminuo

U Šibensko-kninskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, oba vezana uz kninsku bolnicu, a ukupan broj zaraženih osoba od početka epidemije je 86, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Jedna osoba je s područja grada Drniša i obiteljski je kontakt s prethodno oboljelom osobom, a druga osoba s područja općine Biskupije, a riječ je o pacijentu kninske bolnice koji nije imao simptome ali je naknadno testiran.

Do danas se oporavilo 34 osobe, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je šest osoba od kojih je jedna osoba i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice su i dalje na respiratoru u KBC-u Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 134 osobe, od kojih je 105 kontakt s oboljelim od Covida-19, a u samoizolaciji je ukupno 134 osobe.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije imala dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Petero novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U Splitsko-dalmatinskoj županiji evidentirano je pet novooboljelih osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite pozivajući se na informacije iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

– Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 127 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije 5 je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom i to iz Splita 1, Otoka 2, Sinja 1 i Hrvaca 1. Nitko od novooboljelih osoba nije korisnik domova za starije i nemoćne. Među novooboljelim osobama 1 osoba je zdravstveni djelatnik. Riječ je o medicinskoj sestri iz privatnog doma za starije i nemoćne koja se nalazi u samoizolaciji i duže vremena nije u kontaktu ni sa korisnicima ni sa djelatnicima.

Među novooboljelim osobama 3 osobe su iz samoizolacije. 118 osoba je hospitalizirano. 9 osoba nalazi se na respiratoru i to 7 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 Šibensko-kninske županije. 93 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 7 osoba je u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 467 slučajeva zaraze koronavirusom a od toga je 150 osoba izliječeno, navodi se u priopćenju.

Preminuo štićenik Doma

Prema izvješću KBC-a Split pristiglog nakon poslanog priopćenja medijima tijekom prijepodneva 26.4.2020. preminula je muška osoba rođena 1951. godine. Preminula osoba je bila korisnik Doma za starije i nemoćne Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Uz nekoliko kroničnih bolesti, osoba je bila pozitivna i na covid infekciju.

Najnovije

Još iz rubrike