-1.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno U Zagrebu jedan novozaraženi, Bandić ne čuje lupanje jer radi, a neradna...

U Zagrebu jedan novozaraženi, Bandić ne čuje lupanje jer radi, a neradna nedjelja je ok, za odmor

U Zagrebu je zabilježen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom i četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, izvijestio je u subotu zagrebački Stožer civilne zaštite najavivši da će autobusne linije javnog gradskog prijevoza započeti s radom u ponedjeljak.

“Tijekom jučerašnjeg dana, u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar testirano je 206 uzoraka, od čega je pozitivnih 16 testova, no samo je jedan novooboljeli, dok je 15 retestiranih”, kazala je zamjenica ravnatelja tog zavoda Sandra Šikić.

U posljednja 24 sata, zabilježena su i četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a jedan je ugostiteljski objekt na području Maksimira prekršio mjeru ograničenja rada, izvijestio je načelnik Policijske uprave Zagrebačke Marko Rašić.

Bandić: Toliko radim da ne čujem lupanje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je će se zbog intenziviranja građevinskih radova u području Gornjeg i Donjeg grada te Podsljemena, zbog sanacije šteta od potresa, svakodnevno odvoziti građevinski otpad s ulica.

“To je nalog svim trgovačkim društvima u vlasništvu Grada. Daj Bog da i sutra kiše malo padne da opere ulice, na taj način ćemo imati čist Zagreb koliko u ovom trenutku može biti”, kazao je Bandić.

O balkonskom prosvjedu kojim građani petkom iskazuju nezadovoljstvo njegovim vođenjem grada, Bandić je rekao da ga organiziraju njegovi bivši i budući protukandidati, a da lupu građana nije čuo, jer “toliko radi da ne čuje lupanje”.

Izvijestio da će u ponedjeljak u 5 sati ujutro krenuti javni prijevoz, a vozit će autobusi.

Tramvajski promet puštat će se postupeno. U prvoj fazi tramvaji će prometovati od Dubrave prema Novom Zagrebu, a drugoj od Dubrave do Črnomerca, a zadnja faza će ići od Draškovićeve do Črnomerca, kroz granični dio Donjeg i Gornjeg grada koji je najviše oštećen u potresu.

Bandić je komentirao i zabranu rada nedjeljom, rekavši da i do sada, trgovine u pravilu nedjeljom nisu radile.

“Nedjelja je za odmor, to se odnosi na sve ljude koji rade pet ili šest dana u tjednu. Zabrana se neće bitno odraziti na gospodarsku budućnost Zagreba i Hrvatske”, istaknuo je Bandić, prenosi besplatno Hina.

Najnovije

Još iz rubrike