10.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava ZET objavio detalje o funkcioniranju javnog prijevoza u Zagrebu

ZET objavio detalje o funkcioniranju javnog prijevoza u Zagrebu

U ponedjeljak će opet raditi javni prijevoz. U Zagrebu će, zbog sanacija pruga oštećenih nakon potresa, za početak voziti samo autobusi.

“Sukladno odluci Vlade RH o ponovnom uvođenju javnih gradskih i prigradskih linija, ZET će od ponedjeljka, 27. travnja u promet pustiti 111 autobusnih linija koje će voziti prema prilagođenom redu vožnje”, kažu na početku priopćenja.

Umjesto tramvaja u prometu će i dalje biti autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija (31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec).

Tramvajske linije bit će postupno uspostavljane, ovisno o sigurnosnim procjenama i situaciji na trasama kojima prolaze.

U svrhu poštivanja epidemioloških mjera, preporuča se nošenje zaštitnih maski, dezinficiranje ruku i držanje socijalne distance. ZET će kao i do sada nastaviti dezinficirati vozila tri puta dnevno te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze.

Prijevoz će se od ponedjeljka naplaćivati na svim autobusnim linijama, a karte će se moći kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima te kod vozača. Sukladno navedenome, za putovanje linijama ZET-a nisu potrebne propusnice Stožera civilne zaštite već valjane vozne karte.

Još jednom pozivamo putnike na pridržavanje uputa epidemiologa kako bi zaštitili svoje zdravlje, a i zdravlje drugih.

Novi režim vožnje bit će u primjeni do daljnjeg i ovisit će o razvoju epidemiološke situacije i daljnjim naputcima nadležnih tijela.

Popis autobusnih linija koje će biti u prometu od ponedjeljka, kao i važeći rasporedi vožnje, bit će dostupni tijekom vikenda na internetskoj stranici www.zet.hr”, poručuju iz Zagrebačkog električnog tramvaja.

Najnovije

Još iz rubrike