3.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno U Splitu preminula još jedna korisnica doma za starije. U Zagrebu pet...

U Splitu preminula još jedna korisnica doma za starije. U Zagrebu pet novih slučajeva zaraze u Koprivnici šest, , Osječko-baranjska bilježi jednog novozaraženog

Na području Grada Zagreba potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze, objavio je na konferenciji za medije pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jelić. Na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ”Dr. Andrija Štampar” u protekla 24 sata testirana su 234 uzorka.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da karte za javni prijevoz neće poskupljivati, a gradske linije u promet će se puštati postupno.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Split preminula je 92-godišnja žena koja je uz nekoliko kroničnih bolesti bila pozitivna i na koronavirus, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminula žena bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Splitu u Vukovarskoj ulici.

Potvrđena su tri nova slučaja zaraze u Splitsko-dalmatinskoj županiji, među kojima je jedna korisnica doma za umirovljenike u Makarskoj, izvijestio je Stožer. Među novooboljelim osobama dvije su iz samoizolacije.

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi s područja Baranjskog Petrova Sela koja je kontakt ranije oboljele osobe, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupno je na području te županije 115 osoba oboljelo od koronavirusa, a ozdravile su 52 osobe, od čega njih 11 u posljednja 24 sata, piše dnevnik.hr.

Šest je novih slučajeva zaraze u Koprivničko-križevačkoj županiji, a svi su povezani s Domom za starije i nemoćne Koprivnica, objavio je županijski Stožer. Riječ je o pet štićenika doma i jednom zaposleniku.

”Od 60 pozitivnih čak 34 su iz Doma za starije i nemoćne u Koprivnici. Šest je zaposlenika, ostalo su štićenici. Zadovoljni smo s brojem pozitivnih nalaza u odnosu na broj uzetih briseva, što znači da se virus nije proširio na stacionar 1 i stacionar 3. Sad nam predstoji obrada preostalih kontakata, svi zaraženi bit će prevezeni u bolnici”, kazali su iz Stožera.

Zasad je 14 županija objavilo dobre vijesti, nema novih slučajeva korona virusa

Najnovije

Još iz rubrike