0.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Na izbore usred ljeta: Kraj lipnja ili početak srpnja bio bi im...

Na izbore usred ljeta: Kraj lipnja ili početak srpnja bio bi im idealan, a tu je kao adut i Beroš

Vladajući, čini se, ipak nisu odustali od opcije da se parlamentarni izbori održe što prije, odnosno negdje do polovice srpnja. Iako mnogima realnije zvuči varijanta da oni budu krajem kolovoza ili početkom rujna, o čemu se u HDZ-u dosta razgovaralo, posljednje informacije iz stranke govore da bi do raspuštanja Sabora moglo doći već oko 15. svibnja.

Službenih potvrda za to još nema, no upućeni iz HDZ-a kažu da su sve opcije na stolu, piše Jutarnji list.

“Kraj lipnja ili početak srpnja bio bi im idealan jer zasad imaju niz političkih bodova, a tu je kao adut i ministar Vili Beroš. Pitanje je kako će biti na jesen i kako bi onda HDZ prošao kad uslijede još veći gospodarski problemi, otkazi, nezadovoljstvo… Tako da mislim da je bolja ranija varijanta, da je to taj trenutak koji se treba iskoristiti”, komentirao je jedan HDZ-ovac. Dodaje kako s obzirom na ljetni termin tu ne očekuje probleme jer prave turističke sezone ionako neće biti.

Pozornost javnosti fokusirana na Nacionalni stožer i pandemiju

Do pandemije koronavirusa Miroslav Škoro i njegov Domovinski pokret, koji uz HDZ i SDP prema zadnjim istraživanjima jedini prelazi izborni prag, slovili su kao oni koji najviše mogu ugroziti HDZ na desnici i oduzeti im dobar dio biračkog tijela.

No, organiziranjem izbora početkom ljeta HDZ bi i tu profitirao. Škoro, naime, još nije uspio ni posložiti svoju stranku, a pokazao je i da se u ovoj krizi uopće ne snalazi, čemu u prilog govore i njegove nemušte objave na Facebooku, piše Jutarnji list.

Za razliku od Škore, SDP je imao jasnu koncepciju i prostor za djelovanje. Kritizirali su poteze Vlade, poziciju Nacionalnog stožera i žestoko napadali HDZ-ova partnera, zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.

SDP je dobro koristio i saborsku govornicu, organizirao konferencije, predlagao mjere… No, pitanje je koliko to sve ima odjeka dok je pozornost javnosti fokusirana na Nacionalni stožer i pandemiju.

Najnovije

Još iz rubrike