11.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Severina dobila pomoć u minimalcu zbog korona krize, evo kako je reagirala...

Severina dobila pomoć u minimalcu zbog korona krize, evo kako je reagirala nakon objave te informacije

Večernji list neslužbeno je doznao da se na popisu tvrtki koje su tražile isplatu minimalca nalazi i Severina, koja se vodi kao samostalna profesija. Budući da joj je prihod pao više od 20 posto tražila je pomoć države za isplatu plaće. S obzirom na pad prihoda, poznata pjevačica zadovoljila je osnovni uvjet za državnu potporu.

U ponedjeljak će biti objavljena lista tvrtki koje su tražile isplatu minimalca, konačan broj je oko 87.000 tvrtki, obrtnika i samostalnih profesija za približno 470 tisuća radnika, što je konačna lista za ožujak nakon što su se iščistili dvostruki zahtjevi onih koji su klikali više puta te istodobno slali papire e-mailom i online.

Svi će poslodavci za ožujak dobiti ili su već dobili 3250 kuna za svakog prijavljenog radnika. Nakon što je zaključena lista za ožujak, stiglo je i oko 5 tisuća novih zahtjeva onih koji se u mjeru uključuju od travnja, kada se državna potpora povećava na 4000 kuna, uvećano za doprinose.

Nakon što je objavljeno da je Severina od države tražila i dobila minimalac, budući joj je prihod pao više od 20 posto, iz njezinog tima uputili su službeno priopćenje za javnost, kojeg prenosimo u cijelosti:

‘Zatražena je mjera potpore za zaposlenika u tvrtki ‘Dobrodošao u klub’, čija je osnovna djelatnost organiziranje koncertnih djelatnosti koje su, odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjeni do daljnjega. Također, Severinini suradnici, budući da je ona boravila u Srbiji, podnijeli su zahtjev za mjeru, bez njezine prethodne suglasnosti, i za njezinu samostalnu djelatnost. Odmah po današnjem saznanju, Severina je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv.

Severina osobno uvijek je tu kada je potrebno pomoći, pa je tako osobna sredstva donirala nakon potresa u Zagrebu, o čemu nismo imali potrebe komunicirati ili izvještavati javnost’, prenosi Dalmatinski portal.

Najnovije

Još iz rubrike