11.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Osijek: Jedna novopozitivna osoba, nema kršenja samoizolacije; Vukovar: U županiji dvije novozaražene...

Osijek: Jedna novopozitivna osoba, nema kršenja samoizolacije; Vukovar: U županiji dvije novozaražene osobe, djelatnice KBC Osijek

Klinički bolnički centar Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom posljednja 24 sata obradili su 102 uzorka od kojih je jedan pozitivan. Novopozitivna osoba na koranavirus je iz Baranjskog Petrovog sela i kontakt je već prije oboljele osobe.

U KBC-u Osijek je i dalje sveukupno 9 djelatnika pozitivno na koronavirus i nema novooboljelih medicinskih djelatnika.

Prvi oboljeli na području naše županije zabilježeni su 14. ožujka. Tijekom posljednjih mjesec dana, počeli smo bilježiti i osobe koje su ozdravile od koronavirusa. Od jučer je dva uzastopna negativna testa imalo novih 7 osoba, što daje ukupan broj od 41 izliječene osobe na području Osječko-baranjske županije. Do sada je sedam osoba preminulo, a u posljednjih 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva. Dobrog su općeg stanja svi bolesnici u KBC-u kojih je na bolničkom liječenju 19, a niti jedna osoba nije na respiratoru.

U samoizolaciji se danas nalazi 139 osoba, jedanaest više nego jučer. Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije koja se pokazala netočnom, samoinicijativno su obišli 38 osoba i sve su osobe poštivale mjere samoizolacije.

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 6.302 pregleda, a samo četiri osobe nisu imale valjane propusnice. I prolazak im nije dopušten.

O stanju vezanom uz epidemiju koronavirusa na području Osječko-baranjske županije župan Ivan Anušić danas je govorio i na 29. sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije, a vijećnici su između ostalih, usvojili i Prijedlog zaključka o subvencioniranju kamata na kredite poduzetnika za vrijeme odgode plaćanja obveza po kreditima te Prijedlog odluke o subvencioniranju kamata na kredite građana realizirane u okviru projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ za vrijeme odgode plaćanja obveza po kreditima. Iako županija subvencionira 1% kamate, a gradovi i općine dodatnih 1%, Županija će za vrijeme odgode plaćanja obveza po kreditima građana subvencionirati postotak kamatne stope i županije i gradova odnosno općina. U pripremi su i druge gospodarske mjere usmjerene na očuvanje gospodarstva županije i radnih mjesta Slavonaca i Baranjaca, piše Osječko-baranjska županija.

Vukovar: U županiji dvije novozaražene osobe, djelatnice KBC Osijek

Iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u četvrtak su izvjestili o dvije novooboljele osobe od COVID-19 u toj županiji, a riječ je o dvije medicinske sestre zaposlene u KBC-u Osijek.

Jedna od medicinskih sestara živi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a druga ima samo u županiji prijavljeno prebivalište, a živi u Osijeku, navode iz stožera.

Do sada je u županiji virusom COVID-19 zaraženo ukupno 39 osoba.

U protekla 24 sata testirano su 44 osobe, a do sada ukupno 737.

U samoizolaciji se nalazi 274 osoba. Jučer je zaprimljena jedna prijava o kršenju samoizolacije, a provjerom je kršenje potvrđeno.
U objektima za karantenu smještene su tri osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona ne nalazi se niti jedna osoba.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja u županiji su zaprimile pet poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima dvije hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 13 zdravstvenih radnika, a od kojih četiri liječnika, pet medicinskih sestara/tehničara, tri druga zdravstvena i jedan nezdravstveni radnik, prenosi besplatno Hina.

Najnovije

Još iz rubrike