10.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Markotić o faznoj reaktivaciji: Nosite maske u javnom prijevozu

Markotić o faznoj reaktivaciji: Nosite maske u javnom prijevozu

Vlada je danas usvojila zaključak o planiranim mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti u kontekstu epidemije COVID-19. Popuštanje mjera na press konferenciji Nacionalnog stožera komentirala je ravnateljica Infektivne klinike Alemka Markotić.

“Situacija je jako dobra, ne ocjenjujemo je mi samo takvom, nego i druge zemlje ocjenuju Hrvatsku visokom ocjenom. Ali to nije razlog za slavlje. To je sve još uvijek u vrhuncu pandemije i ne možemo računati da smo riješili situaciju. Popuštanje mjera je važno za normalizaciju života.

To ne znači da se trebamo opustiti. Sve one poruke koje smo slali slat ćemo i dalje. Ova situacija je takva jer smo svi zajedno slušalu upute.

Ove mjere nisu otvorene da bismo se vratili na početak, trebat ćemo se vrlo striktno držati mjera. Sve rizične skupine, staije skupine, neka ostaju doma. Oni koji moraju raditi, koji se moraju kretati, neka rade, u javnom prijevozu i tamo gdje je više ljudi, neka se nose maske za lice.

Bit će preporuke za sve i moramo ih se pridžavati.

Otprilike 7 do 10 dana od prvog popuštanja ćemo vidjeti kako ih se pridržavamo. Vjerujem da ćemo se ponašati i dalje pametno, i pridržavati se mjera.”, rekla je Markotić na press konferenciji Nacionalnog stožera, prenosi N1.

VIDEO Plenković otkrio faznu reaktivaciju, evo kad će se moći kod frizera, na posao, terasu lokala….

Najnovije

Još iz rubrike