7.6 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Burilović: Popuštanje mjera vraća gospodarstvo u život

Burilović: Popuštanje mjera vraća gospodarstvo u život

„Raduje nas da je prihvaćen naš prijedlog da se već u ponedjeljak otvore sve trgovine, ali sad treba razmisliti i o radu šoping centara i svih ugostitelja, uz strogo propisane uvjete, kako ne bi morali otpuštati ljude. Njihovim otvaranjem mogao bi se spasiti barem djelić turističke sezone, iako smo svjesni da tu slijedi dug oporavak“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović komentirajući mjere Vlade za pokretanje gospodarstva.

Naglasio je kako je najbitnije da epidemiološke mjere koje će biti propisane za svaku djelatnost ne budu prekomplicirane za ispuniti i da ne zahtijevaju značajna investicijska sredstva jer tvrtkama promet stagnira i nemaju kapitala za takve zahvate.

„Isto tako, pravila prema kojima će tvrtke morati raditi moraju biti jasno i nedvosmisleno propisana kako opet ne bi bilo problema s Državnim inspektoratom zbog njihovog tumačenja“, kazao je Burilović, dodavši da HGK pozdravlja uvažavanje prijedloga o aktivaciji javnog prijevoza jer se radnici vraćaju na posao.

Ublažavanje mjera vezanih uz javni promet i napuštanje mjesta prebivališta značajno je i sa stajališta industrije osiguranja, budući da bi se ublažavanjem ovih mjera uvelike olakšalo obavljanje poslova distribucije osiguranja i obrade odštetnih zahtjeva.

„Dobro je da se Vlada odlučila na postepeno popuštanje mjera zaštite jer to polako vraća život našem gospodarstvu, no i dalje moramo biti jako oprezni jer brzo može pasti u vodu sve dobro što smo napravili po pitanju širenja zaraze. Vjerujem da možemo odgovornim ponašanjem pokazati da gospodarstvo i zdravlje mogu rukom pod ruku“, zaključio je Burilović, piše HGK.

Plenković pojasnio mjere relaksacije po datumima i fazama

Najnovije

Još iz rubrike