2.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bandić nakon najnovijeg potresa: Ovo teško podnose i oni s konjskim živcima

Bandić nakon najnovijeg potresa: Ovo teško podnose i oni s konjskim živcima

Stožer za civilnu zaštitu grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem izvijestio je o najnovijim informacijama vezano uz situaciju s koronavirusom biti riječi i o novom potresu koji je danas pogodio Zagreb. U metropoli nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a nije zabilježena veća šteta nakon jutrošnjih potresa.

Pročelnik Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je kako gradski zdravstveni sustav funkcionira normalno. Ravnatelj NZZJZ „Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar izvijestio je kako od 255 testova u protekla 24 sata, nema nijednog novozaraženog pacijenta.

Iz stožera je poručeno kako je pregledano dvije trećine zahtjeva za preliminarnim pregledom objekata oštećenih u potresu.

“Nije bilo velikih oštećenja nakon jutrošnjih potresa”

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić izvijestio je o situaciji nakon današnjih potresa.

“Nije bilo nekih velikih oštećenja, tu i tamo je popadalo malo žbuke, nema razloga za zabrinutost. Od potresa prije mjesec dana bilo je oko 1000 potresa. Morat ćemo raditi na saniranju psiholoških posljedica”, rekao je Kalinić.

Iz policije su rekli kako je u posljednja 24 sata izdano 328 mjera samoizolacije, a ukupno su određene 1832 mjere. Utvrđena su 4 kršenja samoizolacije i 2 kršenja mjera zabrane okupljanja i zabrane rada.

“Jedan slučaj se odnosi na objekt u kojem se obavlja privatna fizikalna terapija gdje su radnici radili bez zaštitne opreme. Vlasnik je rekao kako smatra da njegova djelatnost ne podliježe mjerama. Drugi slučaj se odnosi na kršenje mjera rada nakon 17 sati u trgovini robe široke potrošnje”, izvijestili su iz policije.

“Ovo teško podnose i oni s konjskim živcima”

Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je građanima na samodisciplini.

“Ovo teško podnose i oni s konjskim živcima, a kamoli oni s nešto tanjim živcima. Moramo voziti pod ručnom i biti oprezni, samo tako ćemo dobiti ove dvije utakmice”, rekao je Bandić.

Gradonačelnik je izvijestio kako će od sada svakodnevno inzistirati na informacijama o Imunološkom zavodu.

“Napisao sam već nekoliko pisama institucijama sadašnjim i bivšim institucijama od 2013. godine. Informirat ću o situaciji predsjednika države koji je rekao da je to strateški interes Hrvatske i da ga treba spasiti. O svemu ću obavijestiti i premijera, ministra Beroša i profesoricu Markotić”, kaže Bandić.

Upitan o jutrošnjim potresima, Bandić je poručio kako on nije seizmolog te nema ništa više za dodati osim onog što je već rekao Kalinić.

“Prema trenutnim informacijama nemamo informacija o oštećenjima”, rekao je.

Osvrnuo se na najave nakon sastanka stručnjaka i ministra Štromara, prema kojima će obnova Zagreba trajati pet do 10 godina.

Poručio je kako on nije stručnjak, da se ne bavi takvim predviđanjima te da za takve informacije treba pitati Štromara.

Najavio je kako će se sutra održati elektronska sjednica Predsjedništva Gradske skupštine.

Podsjetimo, dok se štete od snažnog potresa koji je prije mjesec dana pogodio Zagreb još zbrajaju, metropolu je jutros pogodio još jedan potres magnitude 3,2 prema Richteru.

Uslijedila su i dva slabija potresa magnitude 2,3 i 1,2 po Richteru.

Seizmolog Fiket o potresu u Zagrebu: Serija naknadnih potresa može trajati i šest mjeseci, a može udariti i 30 puta jači

VIDEO Pogledajte reakciju u Saboru kad se zatresao Zagreb

Najnovije

Još iz rubrike