6.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U Krapinsko-zagorskoj županiji troje novozaraženih

U Krapinsko-zagorskoj županiji troje novozaraženih

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, dvije iz Jesenja i jedna iz Oroslavja, što daje ukupnu brojku od 125 oboljelih, izvijestio je u utorak načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek.

„Od ove tri osobe, dvije su s područja Jesenja, a jedna s područja grada Oroslavja. Zasad imamo u evidenciji pet osoba koje su ozdravile”, kazao je Ferek-Jambrek uz napomenu da se nakon 28 dana ljudi automatski smatraju izliječenima.

„Sutra ćemo imati preko 30 osoba kojima je prošlo više od 28 dana“, dodao je.

U protekla 24 sata testirana su nova 42 uzorka, što znači da je na području županije dosad uzeto 1010 briseva, a ukupan broj aktivnih slučajeva, kada se izuzme jedna preminula i pet ozdravljenih osoba, je 119, istaknuo je Ferek-Jambrek.

Epidemiolog Ivan Lipovac iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo dodao je da su novooboljele osobe bliski kontakti ranije zaraženih osoba.

Krapinsko-zagorska među županijama s najviše testiranih

S više od tisuću testiranja, Krapinsko-zagorska je jedna od županija koje su napravile najviše testiranja, kazao je ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina.

„Moram izraziti zadovoljstvo trenutnom situacijom i nadati da će tako i ostati, što ovisi o našim građanima koje pozivam da bez obzira što su neke mjere popustile, poštuju sve mjere i uvijek ih imaju na umu“, rekao je Vančina.

Načelnik stožera Ferek-Jambrek novinarima je iznio i podatak da je na području Krapinsko-zagorske županije u ponedjeljak zabilježeno 30 kršenja napuštanja mjesta prebivališta te napomenuo da je ipak važnije da nije bilo kršenja ostalih odluka Nacionalnog stožera Civilne zaštite, prenosi besplatno Hina.

Najnovije

Još iz rubrike