24.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Srbijanska vojska pucala u dva migrantska centra, evo kako to Vulin objašnjava

Srbijanska vojska pucala u dva migrantska centra, evo kako to Vulin objašnjava

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin kaže da su u dva incidenta u migrantskim centrima, u Adaševcima i u Krnjači, vojnici pucali u zrak, kako bi smirili situaciju.

On je naglasio da su vojnici upotrijebili vatreno oružje za upozorenje, kako nitko od migranata ne bi pobjegao iz 24-satne karantene koja je određen a za migrante dok traje izvanredno stanje.

“To su bili događaji koji su u našoj zoni odgovornosti i razriješeni su najbolje moguće. Svako tko ne bude poštivao zakon bit će zaustavljen u skladu sa zakonom”, rekao je Vulin za Tv Pink.

On je naglasio da Vojska Srbije striktno poštuje zakon, pravila službe, pravila stražarske službe, da se točno zna kako se određene situacije rješavaju i tako se rješavaju.

“Svaki vojnik u vojsci zna da mu nitko ne smije oteti pušku i da on ne smije biti ozlijeđen”, naglasio je ministar.

Ističe da je Vojska Srbije maksimalno humana, da vodi računa o pravima ljudi koji se nalaze u njihovoj zoni odgovornosti, ali da neće dopustiti da sigurnost vojnika bude ugrožena.

Podsjeća da vojska s policijom sada čuva granicu zemlje, čuva zdravstvene ustanove, ustanove socijalne zaštite, migrantske centre…

“Vojska Srbije se svuda ponaša maksimalno odgovorno. Gdje je vojska tu je red”, zaključio je on, prenosi Sputnjik.

Najnovije

Još iz rubrike