Slovenija je počela post korona normalizaciju, otvorili su autosalone, servise, usluge na otvorenom….

U nedjelju je obavljeno 537 novih koronavirusnih testova i potvrđeno pet novih infekcija. Jedan je otpušten iz bolnice, a tri bolesnika su umrla, priopćila je slovenska vlada. Slovenija ima 1335 oboljelih i 77 smrtnih slučajeva u vezi s korona virusom, testirali su više od 41 tisuće ljudi.

Međutim, danas su otvorene neke prodavaonice, kojima je vlada prije pet tjedana zabranila rad kako bi što više pridonijela suzbijanju širenja novog korona virusa. Između ostalog, moguće je ponovno kupiti tehnički materijal ili odvesti automobil kod vulkanizera i na tehnički pregled, piše 24ur.

U šmarskom domu umirovljenika zaraženo je 172 korisnika i zaposlenika, a zabilježena je jedna nova infekcija u nedjelju. Do sada je od posljedica covid-19 umrlo 25 ljudi iz tog doma, a koji su također imali i druge bolesti, piše 24ur.

Slovenija je ponovno otvorila trgovine građevinskim materijalom, tehničkom robom i namještajem.

Samo ranjive skupine, kao što su osobe s invaliditetom starije od 65 godina i trudnice, mogu kupovati u tim trgovinama između 8 i 9:30. Kao i stariji od 65 godina, u trgovinama prehrambenih proizvoda mogu kupovati samo u to vrijeme.

Otvoreni su i saloni automobila i dućani s biciklima. Vulkanizeri, autolimari, autolakireri i ostali servisi su također otvoreni.

Ponovno su se otvorile kemijske čistionice i usluge, dopuštene su usluge na otvorenom, a osobno prevoženje robe ili hrane moguće je s mjesta preuzimanja. Posebne usluge prijevoza putnika, trenutno namijenjene prijevozu radnika od kuće do posla i kuće, sada su također dopuštene pod posebnim uvjetima.

U trgovinama još uvijek postoje zaštitne mjere – nošenje maske za lice i dezinfekciju ruku.

Vlada je 16. ožujka naredila zatvaranje neprehrambenih trgovina. Osim trgovina prehrambenim proizvodima, od tada su otvorene samo ljekarne, poljoprivredne trgovine, benzinske postaje, banke, pošte i neka druga specijalizirana prodajna mjesta.

Paleta mogućnosti kupovine ponovno će se proširiti za dva tjedna, 4. svibnja.

Vrata će se tada otvoriti na 400 četvornih metara maloprodajnog prostora, što nije slučaj za one u trgovačkim centrima. Opet će se moći posjetiti frizerski, kozmetički i kozmetički saloni, piše 24ur.

Facebook Komentari