Vrdoljak: Ako do prosinca zdravlje građana bude ugroženo može se razgovarati o odgađanju parlamentarnih izbora

Svi se nekako bore kako bi preživjeli koronakrizu. Vlada tvrdi da će i dalje pomagati. Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak otkriva kako bi oni kao koalicijski partneri vodili borbu za očuvanje radnih mjesta.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak komentirao je turizam kao granu na kojoj počiva veliki dio našeg BDP-a.

“Politika mora shvatiti da se sve ne smije bazirati samo na turizmu. Moramo se pozabaviti industrijom. I dan danas je u udjelu BDP-a industrija veća nego turizam. Industrija je održivija i daje dugoročnu održivost”, uvjeren je.

Komentirao je ublažavanje mjera i odgovorio na pitanje je li trenutak da Vlada javnosti i poduzetnicima predstavi hodogram kada bi se i koje djelatnosti mogle početi otvarati.

“Ja nisam epidemiolog i slušam nadležne službe. Bitnije je da danas razgovaramo o planovima što će se i kako financirati nakon koronakrize. Kako će ljudi ostati na poslu i kako će se poduzetnici financirati. No, mislim da će to vrlo brzo doći na Vladu. O hodogramu smo već razgovarali”, rekao je Vrdoljak, te napomenuo kako će o tome javnost obavijestiti premijer Plenković.

Smatra da bankama treba poslati jasnu poruku oko moratorija na kredite građana, no nije rekao koliko bi taj moratorij na kredite trebao trajati.

Komentirao je i parlamentarne izbore koji se najkasnije moraju održati u prosincu.

“Ako do prosinca zdravlje građana bude ugroženo može se razgovarati o odgađanju parlamentarnih izbora, no volio bih to izbjeći”, kazao je.

Iako su se unutarstranački izbori u HNS-u trebali održati u travnju, oni su pomaknuti na 24. svibanj, a Vrdoljak kaže kako se radi na tome da oni budu provedeni elektroničkim putem.

“HNS će tako imati novinu da ćemo provesti unutarstranačke izbore elektroničkim glasovanjem”, zaključno je rekao Vrdoljak, piše dnevnik.hr.

Share This Article