Tek je napustio Dinamo, a već bi mogao u sedlo: Bjelica na meti velikana koji slaže momčad za prvaka

Nenad Bjelica tek je raskrstio s Dinamom, a već bi mogao uskočiti u novo sedlo. Gol.hr doznaje da ima nekoliko ponuda klubova s Bliskog istoka, a najnoviji interesent je turski div Fenerbahce, koji je trenutačno u potrazi za novim trenerom.

Povrdu priče dobili su s dvije strane – iz menadžerskih krugova i turskih novinarskih insajdera:

„Bjelica se u turskim nogometnim kuloarima spominje kao jedan od kandidata. Ostavio je jako dobar dojam na navijače Fenerbahcea. Dinamo je rasturio Fener u Europskoj ligi, a navijačima se svidio ofenzivni stil igre koji je forsirao“, kazao je za gol.hr Senad Ok, cijenjeni novinar Miliyeta, najprodavanijeg turskog dnevnika.

Bjelica na meti Fenerbahcea

Ok već godinama prati Fenerbahce i dobro zna što se događa u tom velikom turskom klubu. Nazvao je gol.hr da se raspita što se to dogodilo u Dinamu i je li točno da je Bjelica sada slobodan kao ptica.

„Bjeličino napuštanje Dinama odjeknulo je u Turskoj. Odmah su se zakotrljale informacije da bi mogao doći u Fenerbahce,“ priča turski kolega za gol.hr.

„Reakcije navijača na društvenim mrežama jako su pozitivne. Mnogi bi ga željeli vidjeti na klupi Fenerbahcea. Mišljenje navijača jako je bitno u Turskoj. Čelnici klubova pozorno prate reakcije fanova“, kaže Ok.

Na Twitter stranici Fener Ajans, vrlo popularnoj među navijačima turskog diva, postavili su anketno pitanje: Biste li željeli Nenada Bjelicu za trenera?

Sudeći prema brojnim odgovorima, Bjelica bi imao veliku podršku navijača Fenera. Kolegu Oka zanimalo je koliku je plaću imao Bjelica u Dinamu.

„Kažete 150 tisuća eura mjesečno bruto. Pa to je odlična plaća i za turske prilike. U Feneru bi mogao imati između 1,5 i 2 milijuna neto.“

Fener slaže momčad za prvaka

Bjelica trenutačno sigurno nema problema s financijama. Imao je odličnu plaću u Dinamu, a uz to ga čeka i odlična otpremnina. Pisalo se da će za raskid suradnje s Dinamom dobiti 1,2 milijuna eura bruto.

Dinamo je dužan tu svotu isplatiti u četiri rate. Stoga je logična njegova namjera da uzme predah i još malo se odmori. Bjelica može čekati, ali Fenerbahce bi vjerojatno teško odbio. To je klub s desecima milijuna navijača i bogatom poviješću. Feneru novac još uvijek nije problem.

Klubom upravlja jako bogata turska obitelj Koc. Ali Koc (53) predsjednik je kluba. Najmlađi je sin glave obitelji Rahmi Koca. Iako je i u Turskoj kriza, klub ima novca, no nema dobre rezultate posljednjih godina.

Tursko prvenstvo je također prekinuto i ne zna se točno kada će se nastaviti. Fener je trenutačno tek sedmi.

„Imperativ je osvajanje naslova prvaka sljedeće sezone. Fener namjerava složiti jaku momčad, kupit će dobre igrače, no treba mu pravi trener. Spominjali su se Marcelino, Di Francesco, Laurent Blanc i Marco Giampaolo, a sada i Bjelica“, priča za gol.hr Ok i opisuje situaciju u Turskoj, koja je također u karanteni.

Turska strepi kao i Hrvatska

„Vlada velika neizvjesnost, ekonomija trpi, gospodarstvo je stalo. Turska ima jaku industriju, ali turizam je također vrlo bitno grana ekonomije. Sva je prilika da će sezona biti loša, a to je veliki problem.“

Obitelj turskog kolege korijene vuče s ovih prostora. Stric Metin mu je nekoć bio poznati nogometni menadžer. U Tursku je dovodio nogometaše s ovih prostora. Hajdukove igrače Simovića i Prekazija doveo je u slavni Galatasaray krajem 80-ih. Ta je momčad igrala polufinale Kupa prvaka. Ok dobro razumije hrvatski jezik, a i sasvim solidno ga priča.

„Jako volim Hrvatsku, imate prelijepu zemlju. Prije izbijanje krize bio sam na odmoru u Opatiji. Naljeto sam planirao posjetiti Krk, no morao sam otkazati aranžman. Pratim vijesti iz Hrvatske, vidim kakve su mjere uvedene, a mora se i štedjeti. Tko zna što donosi sutra“, govori za gol.hr turski kolega koji zacijelo nije jedini koji će ovog ljeta radije ostati kod kuće.

Ako je nogometna sezona pod velikim upitnikom, turistička sezona je još pod većim. Što nas sve skupa čeka, samo nebo zna.

Share This Article