U Splitu koronavirus ušao u još jedan dom za starije: Pozitivan je nalaz djelatnice u kuhinji, nadamo se da se zaraza nije proširila

Ravnatelj splitskog KBC-a dr. Julije Meštrović kazao je da je u bolnici 98 oboljelih, a polovica ih je iz domova za starije. “Devet ih je na respiratorima, njihovo je stanje teže i ozbiljnije”, kazao je Meštrović i dodao da bolnica funkcionira dobro te da je sustav uređen.

Dr. Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a, kazala je da je novooboljelih osam te da je ukupno u Splitsko-dalmatinskoj županiji zaraženo 393 ljudi. “Situacija je bolja i moramo naglasiti da je polovica ovih novih iz samoizolacije. 105 zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji. 75 ih je oboljelo, tri su novooboljela”, kazala je Karin.

“Za sada u Vukovarskoj imamo 62 pozitivna korisnika i 12 djelatnika”, kazala je i dodala da su pozitivni u domu u Dicmu četiri štićenika i jedan djelatnik, u domu u Makarskoj pet štićenika i tri djelatnika te u Seget Vranjicu jedan štićenik.

Navodi da je koronavirus ušla u Dom za starije osobe u Zenti, ali i da je tamo sve pod kontrolom. “Jučer je došao pozitivan nalaz djelatnice u kuhinji. Obrađeni su njezini kontakti, imamo četiri kontakta s kojima je bila i oni su svi u samoizolaciji. Ona je bila u smjeni koja nije od 6. travnja radila pa se nadamo da se zaraza nije proširila”, dodala je i istaknula da su uzeti brisevi svim korisnicima i djelatnicima tog doma, prenosi dnevnik.hr.

Share This Article